ROĐEN DA RUŠI REKORDE: Đoković ponovo ispisao istoriju svetskog tenisa!

ovo niko nije uspeo

ROĐEN DA RUŠI REKORDE: Đoković ponovo ispisao istoriju svetskog tenisa!

Srpski teniser postao je jedini igrač u istoriji "belog sporta", koji je probio magičnu granicu od 16.000 bodova na ATP listi
Objavljeno: 09:55h

Novak Đoković je rođen da ruši sve rekorde! Srpski teniser je tokom dosadašnje karijere bezbroj puta uspeo da upiše svoje ime u istoriju "belog sporta", a posle trijumfa na US openu uspeo je da sruši i još dva teniska rekorda. Osvajanjem 10. Gren slem titule u karijeri, srpski teniser je došao do 16.145 bodova na ATP listi i tako postao prvi igrač koji je uspeo da probije magičnu granicu od 16.000 bodova.

Pre njega su rekord držali druga dvojica dominantnih igrača današnjice Rodžer Federer i Rafael Nadal. Švajcarac je tokom svoje najveće dominacije tenisom 2006. godine uspeo da dođe od 15.745 bodova, dok je Nadal u jednom trenutku 2011. godine imao na svom kontu 15.360 bodova. Ipak, ovo nije sve, jer je Srbin uspeo da napravi i najveću razliku ikada koja je postojala između prvog i drugog tenisera na ATP listi. Svetski reket broj 1 beži sada svom prvom pratiocu Federeru čitavih 6.740 bodova što je nezabeleženo u istoriji tenisa. (Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.