Bez milosti za Šarapovu: Suspendovana na 2 godine zbog dopinga!
Foto: Reuters

Izrečena joj kazna

Bez milosti za Šarapovu: Suspendovana na 2 godine zbog dopinga!

Međunarodna teniska federacija je kaznila Ruskinju jer je bila pozitivna na meldonijum
Objavljeno: 17:33h

Nadala se Marija Šarapova, ali uzalud. Međunarodna teniska federacija bila je nemilosrdna prema Ruskinji i suspendovala ju je na dve godine iz tenisa zbog dopinga. Ruska teniserka je tokom Australijan opena bila pozitivna na nedozvoljeno sredstvo meldonijum i to je priznala javno, a o toj supstanci i njoj se poslednjih meseci vodila velika polemika u javnosti.

foto: Reuters
Njena supsenzija je stupila na snagu 26. januara kada je bila prvi put pozitivna na antidoping testu, što znači da bi tenisu mogla da se vrati u februaru 2018. kada će imati punu 31. godinu. - Zbog njenog priznanja, datum početka kazne vraćen je na 26. januar i suspenzija će se završiti u ponoć 25. januara 2018. Njeni rezultati sa poslednjeg Australijan opena biće poništeni, uz oduzimanje poena i novčane nagrade sa turnira - saopšteno je od strane ITF-a.
foto: AP
Šarapova je priznala da je koristila ovu susptancu od 2006. godine, ali se ona na listi zabranjenih našla tek od prvog januara ove godine, a nekadašnja najbolja igračica sveta se pravdala da nije bila obaveštena na vreme o tome. (Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.