ZA KRIMOSE NEMA KORONE: Nameštali mečeve čak i kad je sezona prekinuta, čak 24 egzibicije pod istragom!
Foto: AP

Otkriveno

ZA KRIMOSE NEMA KORONE: Nameštali mečeve čak i kad je sezona prekinuta, čak 24 egzibicije pod istragom!

Osim 24 meča na egzibicijama, retrospektivno je kao sumnjiv označen i jedan WTA meč iz 2019. godine, na turniru sa nagradnim fondom od 125.000 dolara

Objavljeno: 13:53h

Veliki skandal bi ponovo mogao da pogodi svetski tenis i to sad u vreme kada se igraju egzibicioni mečevi jer je sezona i dalje u prekidu zbog pandemije koronavirusa.

Međutim, kriminalcima i onima koji žele laku zaradu ni Covid-19 i prekid takmičarske sezone nije prepreka da dođu do svog cilja, pa su tako nameštali čak i egzibicione mečeve koji su se igrali u vreme koronavirusa.

Jedinica za integritet u tenisu (TIU) u svom novom izveštaju saopštila je da je u periodu između aprila i juna bilo 24 sumnjiva meča na egzibicionim turnirima širom sveta tokom trajanja pauze na ATP i WTA turu.

Osim 24 meča na egzibicijama, retrospektivno je kao sumnjiv označen i jedan WTA meč iz 2019. godine, na turniru sa nagradnim fondom od 125.000 dolara. Pažnju na spomenute mečeve skrenule su kladioničarske kompanije koje prate neobične šablone opklada. To nužno ne znači da je meč namešten, moguće je i da je procurila informacija o povredi igrača ili slično.

- Sumnjiva klađenja i tokom ovog perioda čvrst su indikator da je korupcija aktivna i da će njeni akteri pojačati fokus na naš sport kada se profesionalni tenis vrati u avgustu - navode u saopštenju TIU.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.