DA LI JE DILEMA KO BOLJE PARKIRA: MUŠKARCI ILI ŽENE, REŠENA? Novo istraživanje pokazuje OVO
Vozači, Foto: Profimedia

istraživanje

DA LI JE DILEMA KO BOLJE PARKIRA: MUŠKARCI ILI ŽENE, REŠENA? Novo istraživanje pokazuje OVO

Ko su bolji vozači, žene ili muškarci, istraživanje pokazuje

Objavljeno:

Nedavno istraživanje britanske osiguravajuće kompanije donosi novu perspektivu u vezi sa večitom debatom o tome ko su bolji vozači, žene ili muškarci.

Ova istraživanje obuhvatalo je 2.000 vozača u Velikoj Britaniji i otkrilo da muškarci češće imaju probleme sa parkiranjem u poređenju sa ženama. Naime, čak 21 odsto vozača učestvovalo je u manjim sudarima prilikom parkiranja tokom prošle godine, dok je to bilo 14 odsto među ženama. Sudare su definisali kao udarce u druga vozila, stubove, zidove ili ograde.

Istovremeno, čak 10 odsto muškaraca sudarilo se sa drugim vozilima ili nepomičnim objektima najmanje četiri puta tokom godine dok su pokušavali da se parkiraju, dok je taj broj kod žena iznosio samo osam odsto.

Vožnja
Vožnjafoto: Dado Đilas, Ilustracija

Zanimljivo je da, iako statistika pokazuje da su žene bolje u parkiranju, više od polovine muškaraca (53 odsto) smatra sebe veštim vozačima bez problema pri parkiranju. Sa druge strane, samo 37 odsto žena deli isto mišljenje o sebi.

Ovo istraživanje ukazuje na to da stvarno veština u vožnji i parkiranju ne zavisi od pola, i da svako treba da bude ocenjivan na osnovu svojih vozačkih sposobnosti, a ne pola ili stereotipa.

Bonus video:

00:49

OVOM KAMPANJOM MOŽEMO SMANJITI BROJ LJUDI KOJI GINU NA PUTEVIMA Ministar Vesić: Nadam se da će naučiti da koriste auto-puteve

(Espreso/ Srbija Danas/ 24sedam)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.