LEPA BOSANKA RUŠI SVE PREDRASUDE, VALENTINA (23) VOZI ŠLEPER PO EVROPI: Otkrila kako je raditi "MUŠKI" POSAO (FOTO)
Valentina Marušić, Foto: Printscreen/Facebook/Valentina Marušić

SVAKA ČAST!

LEPA BOSANKA RUŠI SVE PREDRASUDE, VALENTINA (23) VOZI ŠLEPER PO EVROPI: Otkrila kako je raditi "MUŠKI" POSAO (FOTO)

S obzirom na to da se polaganju za C kategoriju može pristupiti s napunjenih 21. godinom života, Valentina je već dve godine vozač šlepera

Objavljeno:

Valentina Marušić (23) iz Banjaluke je žena koja ruši tabue. Naime, u ranim dvadesetim odlučila se na posao koji nije tipičan za žene - postala je profesionalni vozač šlepera i sada svakim pređenim kilometrom, dokazuje da kabina nije rezervisana samo za muškarce i da ovo definitivno više nije samo muški poziv, prenosi Srpskainfo.

S obzirom na to da se polaganju za C kategoriju može pristupiti s napunjenih 21. godinom života, Valentina je već dve godine vozač šlepera.

„Posle polaganja za C kategoriju, dobila sam dozvolu za vožnju šlepera i sada sam na tom mestu. Trenutno vozim u dvojnoj posadi, a za nekih mesec dana prelazimo na dva kamiona“, kaže Valentina.

Valentinina samosvesnost i odgovoran pristup poslu, može biti motivacija kako za druge žene, tako i za celi sistem da žene prihvati ravnopravno uz muške kolege, stvarajući im uslove za rad koji su im potrebni. Ona sama nikada nije imala neprijatne situacije, osim, kako kaže, kvara na kamionu, ali je svesna činjenice da su žene kao nežniji pol, više mamac za ružne komentare ili pokušaje pljački u odnosu na kolege.

„Nisam nikada imala neprijatnu situaciju. Ni što se tiče kolegijalnosti na putu, ni firmi gde radimo utovar i istovar. Događalo mi se da imam problem s kamionom, neki kvar, ali to je već u prirodi ovog posla. Vremenom se naviknemo. Ako je neki kvar koji znam rešiti, rešim ga, a ako ne, onda sačekam nekoga ko zna. Vučne službe i servisi su poslednja opcija“, rekla je ona.

Dodaje da je nekada i po mesec dana na putu i onda dođe kući za vikend.

„Za ta dva dana se više umorim, nego odmorim. Dok obavim sve obaveze koje me čekaju, to i nije neki odmor. Više nemam vremena za kafu ili ručak s prijateljima. Ali oni znaju i razumeju da to radim radi viših ciljeva i da se jednog dana želim skrasiti u Bosni i Hercegovini“, zaključila je Marušić.

(Espreso/Nova/Srpska info)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.