NOVA ODLUKA SUDA U VEZI SA UBICOM MLADE DOKTORKE AZRE: Zbog pijane vožnje UGAŠENA su dva života u Sarajevu
Azra Spahić, Foto: PrintScreen/ Facebook/ Grad BIHAC

saobraćajna nesreća

NOVA ODLUKA SUDA U VEZI SA UBICOM MLADE DOKTORKE AZRE: Zbog pijane vožnje UGAŠENA su dva života u Sarajevu

Berberoviću koji je kolima ubio dve devojke u Sarajevu produžen pritvor za naredna dva meseca

Objavljeno:

Nakon održane sednice Kantonalni sud u Sarajevu doneo je rešenje kojim je produžen pritvor Arminu Berberoviću optuženom za izazivanje saobraćajne nesreće u kojoj su poginule dve doktorke u Sarajevu, potvrđeno je za portal "Avaza" iz Tužilaštva Kantona Sarajevo.

Pritvor mu je produžen za naredna dva meseca.

Tužilaštvo Kantona Sarajevo podiglo je 14. novembra, optužnicu protiv Berberovića, zbog krivičnog dela protiv bezbednosti javnog saobraćaja, u vezi s krivičnim delom ugrožavanje bezbednosti javnog saobraćaja, saopšteno je ranije iz kantonalnog Tužilaštva.

Azra Spahić
Azra Spahićfoto: PrintScreen/ Facebook/ Azra Spahić

U saopštenju se navodi da se Berberoviću stavlja na teret da je kao učesnik u saobraćaju, ne pridržavajući se propisa, ugrozio javni saobraćaj, dovodeći u opasnost živote ljudi, usled čega je prouzrokovana smrt dve osobe, dok je jedna osoba zadobila lake telesne povrede.

Berberović je 26. maja u 23:30 sati automobilom na Marindvoru usmrtio doktorku Azru Spahić i naneo povrede dvema devojkama, dok je doktorka Alma Suljić kasnije podlegla povredama.

Nakon saobraćajne nesreće utvrđeno je da je u krvi imao 0,41 promil alkohola, kao da je vozio pod zabranom, odnosno da mu je oduzeta vozačka, jer je imao počinjenih prekršaja. Takođe je utvrđeno i da je u krvi imao i drogu amfetamin.

Bonus video:

00:29

Teška saobraćajna nezgoda tokom noći dogodila se kod Prijepolja

(Espreso/ Telegraf.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.