MATEJ I MARKO SU IZAŠLI IZ INKUBATORA, A USKORO ĆE I LUKA I JOVAN: Majka četvorki iz Banjaluke otkrila kad će kući
Milana i Nemanja Petrović, Foto: Društvene mreže

neka im je sa srećom!

MATEJ I MARKO SU IZAŠLI IZ INKUBATORA, A USKORO ĆE I LUKA I JOVAN: Majka četvorki iz Banjaluke otkrila kad će kući

Najpoznatije četvorke u regionu Matej, Marko, Luka i Jovan pre nešto više od mesec usrećile su porodicu Petrović

Objavljeno:

Najpoznatije četvorke u regionu Matej, Marko, Luka i Jovan pre nešto više od mesec usrećile su porodicu Petrović, a za nekoliko nedelja dečji plač, ali i radost, preseliće se u porodični dom, jer bi u naredne dve ili tri sedmice mališani trebalo da izađu iz bolnice.

Milana Petrović, majka četvorki, ističe da se spremaju za izlazak beba kući.

– Matej i Marko su izašli iz inkubatora, očekujemo da će im se ubrzo pridružiti i Luka i Jovan. Sada smo već stekli rutinu sa bebicama, obilazimo ih redovno. Počeli smo da ih hranimo i presvlačimo – priča Milana.

Deca, Bebe
foto: Printscreen/UKC Ljubljana/Facebook

Kako ističe, bebe su poprilično ojačale, pa su tako tokom prvih mesec života dobile po oko pola kilograma, a u trenutku dolaska na svet Matej je bio najteži i imao je 1.450 grama, Marko 1.420, Luka 1.030, dok je Jovan imao 1.280 grama. Stariji brat Konstantin, prema njenim rečima, još nije upoznao malu braću, a jedno vreme nakon poroda Milana je provela kod kuće sa Konstantinom.

– Jedan period sam bila kod kuće zbog starijeg sina, s obzirom na to da sam bila dva meseca pre porođaja u bolnici. Konstantin još nije upoznao uživo braću, jer su samo roditelji mogli doći kod beba. Mislim da će u toku sledeće sedmice imati priliku da ih upozna. Jedva čekamo da vidimo kako će to izgledati – ispričala je Milana.

Dodaje da je Konstantin jako uzbuđen i stalno zapitkuje kada će braća stići kući.

– Presrećan je i jedva čeka da ih upozna – kaže ona.

I dok Milana, Nemanja i Konstantin očekuju dolazak mališana u porodični dom, mnogi iščekuju i njihov dolazak u Banjaluku.

– U Banjaluku ćemo doći kad bebe ojačaju i budu potpuno spremne za put. Mi se nadamo da će to biti na leto – ističe Milana.

Mesec posle porođaja emocije su se slegle, a trenutno vlada osećaj mira jer znaju da su bebe u dobrim rukama i da imaju najbolju moguću negu.

– Presrećni smo i jedva čekamo da izađu kući i da budemo svi zajedno. Zahvalni smo Bogu na ovakvom daru – kaže Milana.

Priča o dolasku četvorki na svijet odeknula je širom regiona, jer slučaj da se rode četvorke je jedan u pola miliona. Pored samog rođenja, veliku pažnju privukla su i imena četvorki, za koje su dobili blagoslov iz manastira Krka.

Bonus video:

01:36

UBIJENA DESETOMESEČNA BEBA: Palestinci žele mir, ALI IMAJU DVA PROBLEMA! Vitorović analizira: Kako će izgledati nastavak rata?

(Espreso/Srpskainfo/Preneo D.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.