ZAVRŠENI PREGLEDI RATKA MLADIĆA!
Ratko Mladić, Foto: Profimedia

SLEDE ANALIZE...

ZAVRŠENI PREGLEDI RATKA MLADIĆA!

Bivši komandant Vojske Republike Srpske osuđen je u Hagu na doživotni zatvor

Objavljeno:

Tim lekara Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske, završio je preglede komandanta Vojske Republike Srpske Ratka Mladića u pritvorskoj jedinici u Hagu.

Kako prenosi RTRS, tim je stupio u kontakt i sa Stojanom Župljaninom, koji je sa Mladićem u pritvorskoj jedinici, a koji je lekarima prenio značajne podatke o generalovim zdravstvenim problemima.

"Od Župljanina smo uzeli podatke kolike su mogućnosti Mladića pri obavljanju svakodnevnih aktivnosti što će doprineti našem generalnom nalazu, odnosno konzilarnom mišljenju koje ćemo dostaviti Haškom tribunalu", rekao je generalni direktor UKC-a Vlado Đajić, koji predvodi tim u Hagu.

Naveo je da je Mladiću bilo drago što su ga posetili doktori iz Srpske, kao i mogućnost da na srpskom jeziku kaže koje ima tegobe.

Đajić je juče u izjavi za RTRS rekao da kod generala Ratka Mladića dominiraju kardiološke i neurološke tegobe.

"Uradili smo potrebne međunarodne testove prevedene na naš jezik i kroz te testove ćemo napraviti određenu analizu", rekao je sudski psihijatar Milan Stojaković.

Stojaković je rekao da dvodnevni pregledi i testovi kojis u urađeni pokazaće na posledice koje su ostavili moždani udari na generalovo mentalno zdravlje.

S obzirom na to da je zdravstveno stanje osuđenog generala poverljivo, lekari će sačiniti detaljan izveštaj, koji će osim Međunarodnom rezidualnom mehanizmu za krivične sudove dostaviti i porodici i advokatima generala Mladića.

Ratko Mladić
Ratko Mladićfoto: AP

Lekarski tim čine kardiolog Nikola Šobot, neurolog Siniša Miljković, forenzičar psihijatrije Milan Stojaković i Đajić, koji je profesor neurologije i dugogodišnji šef Odeljenja za cerebrovaskularne bolesti.

Tim lekara UKC-a Republike Srpske doputovao je u Hag 20. februara.

Nekadašnji komandant Glavnog štaba Vojske Republike Srpske general Ratko Mladić operisan je 8. januara u holandskoj bolnici kada mu je ugrađen pejsmejker. Već sledećeg dana vraćen je u pritvorsku sobu u Ševeningenu.

Bivši komandant Vojske Republike Srpske osuđen je u Hagu nadoživotni zatvor.

Bonus video:

02:40

General Ratko Mladić proslavio 80. rođendan!

(Espreso/ Agencije/ Prenela: T.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.