POBEGAO JE IZ BOSNE SA 10 GODINA, A VRATIO SE SA 18: Razlog je ZASTRAŠUJUĆ, na vratima roditelji ga NISU PREPOZNALI
Mirsad Pivalić, Foto: PrintScreen/ YouTube/ AUSLENDERI

životna priča

POBEGAO JE IZ BOSNE SA 10 GODINA, A VRATIO SE SA 18: Razlog je ZASTRAŠUJUĆ, na vratima roditelji ga NISU PREPOZNALI

Priča o Mirsadu koji je kao 10-godišnji dečak pobegao od rata

Objavljeno:

Mirsad Pivalić iz Donjeg Vakufa danas živi i radi u Nemačkoj, gde je osnovao svoju porodicu, a njegova životna priča krije emotivne detalje. Naime, još kao 10-godišnji dečak pobegao je iz ratom zahvaćene Bosne.

Poreklom je iz Mrkonjić Grada, u kojem je najmanje vremena proveo. Rat ga je naterao da se od detinjstva potuca po gradovima, u potrazi za mirnim životom.

- Već 33 godine sam u Nemačkoj, da hoće žena, ja bih se sada vratio u Bosnu, ali deca su već navikla ovde. - počeo je svoju priču Mirsad.

- Imao sam 10 godina kad je poečo rat. Živeli smo u Mrkonjić Gradu, a onda je počeo nesrećni rat. Da bi nas sklonili, roditelji su nas poslali u selo iz kojeg su., pa das evratimo kad se situacija smiri. Potucali smo se po gradovima, a onda otišli u Split. Sestra, koja je tada imala 20 godina, bila je u Nemačkoj i odlučila da me dovede ovde. Tu sam pošao u školu. - ispričao je.

- U Nemačku sam došao sam, bez roditelja, a kad mi je bilo najteže tad su mi bili najpotrebniji, ali, nije ih bilo. Jedini kontakt održavali smo pismima, preko naših ljudi, koji su išli tamo. U kontaktu nismo bili 2,5 godine. Imao sam nadu da ćemo se kad tad videti.

Nakon 8 godina, odlučio se vratiti u domovinu. Kada je došao maci na vrata, nije ga prepoznala. Nije uspeo ni otac. Bili su to emotivni trenuci za celu porodicu.

- Sa 18 godina sam otišao u Znicu. Pozvonio sam na vrata svojih roditelja, izašla je mama, koja je samo izgovorila "pogrešili ste stan, postoji još jedan stan gore iznad, možda kod njih trebate ići". Tek kad se brat pojavio i stao pored mene, prepoznali su nas. Ja sam sižao niz stepenice, seo i počeo plakati. Roditelji su došli i zagrlili me. Kad smo se vraćali za Nemačku, briznuli smo u plač.

- Trebalo mi je 20 godina da stanem na noge. Sada imam svoju kuću, 5 stanova...

Mirsad danas ima petero dece i živi bolje nego ikad.

Bonus video:

06:36

BOLNA ISPOVEST MAJKE ČIJE JE DETE NEPOKRETNO ZBOG MORBILA: Mislili smo to su samo prehlade, a onda je prestao da se ODAZIVA

(Espreso/ Stil/ M.Đ/ Prenela V.A)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.