Bosanski zakon više ne priznaje srpsku slavu! (FOTO)

rupa u zakonu

Bosanski zakon više ne priznaje srpsku slavu! (FOTO)

Prema sporazumu Međureligijskog veća BiH i SPC pravoslavni vernici imaju pravo na slobodan dan za krsnu slavu, dok je u predlogu Zakona o neradnim danima to izostavljeno
Objavljeno:

Ustavnopravna komisija Predstavničkog doma parlamenta Bosne i Hercegovine, bez glasova podrške srpskih članova Komisije, podržala je, u ponedeljak, principe predloga Zakona o neradnim danima u vreme verskih praznika u BiH. Predlog zakona je u parlamentarnu proceduru uputio Savet ministara BiH. Zašto samo Srbi slave slavu i šta ona predstavlja za sve nas? (FOTO)

Aleksandra Pandurević, zamenica predsedavajućeg Komisije, istakla je da je BiH sporazumima sa Vatikanom i Srpskom pravoslavnom crkvom jasno preuzela obavezu da posebnim zakonom uredi pitanje verskih praznika, ali su sporni datumi koji su određeni. - Nažalost, imamo koliziju između mišljenja Međureligijskog veća i onoga što piše u sporazumu sa SPC. U sporazumu se kaže da će pravoslavni vernici imati slobodan dan za krsnu slavu, a u ovom zakonu tog dana nema - rekla je Pandurevićeva. Za nju je sporno i da 9. januar bude verski praznik, jer je reč o danu državnosti. (Espreso.co.rs / Alo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.