Čuvaju simbol Sarajeva: Proterane kladionice s Baščaršije!

Nema više tipovanja, bolan

Čuvaju simbol Sarajeva: Proterane kladionice s Baščaršije!

Na sednici skupštine opštinskog veća Starog Grada u Sarajevu prihvaćen predlog Naše stranke da se onemogući zakup kladionica na zaštićenom gradskom području
Objavljeno:

Na današnjoj sednici Opštinskog veća Stari Grad, koja je bila održana u Sarajevu, prihvaćen je predlog Naše stranke da se kroz Odluku koja reguliše zakup poslovnih prostora onemogući otvaranje kladionica na zaštićenom području Baščaršije, objavljeno je na zvaničnoj veb-strani ove bosanske stranke. Sarajevski brica radi na istom mestu skoro 40 godina! (FOTO) (VIDEO) - Drago nam je što su načelnik, kao i većina većnika, prepoznali pozitivnu nameru koja je stajala iza ove naše inicijative, te činjenicu da ona ide u prilog lokalnoj zajednici. Baščaršija je vjerovatno i najznačajniji simbol Sarajeva i od izuzetne važnosti je da je zaštitimo od nepriličnih delatnosti - rekao je Vedran Grebo, većnik Naše stranke u sarajevskom Starom Gradu.

- Daće se rok od nekoliko meseci da se postojeće kladionice na Baščaršiji zatvore. Da ne bude zabune, nemoguće je za dan ukloniti navedene objekte, ali realno je očekivanje da do leta više neće biti nijedna kladionica na zaštićenom kulturnom području Baščaršije - pojasnio je Grebo.
(Espreso.co.rs / N1)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.