Sarajevo je završilo na jednoj dosta čudnoj listi među gradovima Evrope (FOTO)

čeka da bude istražen

Sarajevo je završilo na jednoj dosta čudnoj listi među gradovima Evrope (FOTO)

Grad se preporučuje kao destinacija za one koji vole da otkrivaju nešto novo i drugačije, navodi Gardijan
Objavljeno: 12:12h

Britanski list Gardijan uvrstio je Sarajevo na listu "ljupkih" gradova Evrope, na kojoj se nisu našle neke od najvećih metropola. Grad se preporučuje kao destinacija za one koji vole da otkrivaju nešto novo i drugačije. Nekada olimpijska staza za bob, danas je raj ekstremnih bajkera! (VIDEO) - Grad, koji se često poredi sa Istanbulom, je lep i sa puno različitosti, kaldrmisanim uličicama koje čekaju da budu istražene i nude obilje kafića i restorana u kojima može da se polako ispija kafa ili uživa u domaćem bureku - navodi list.

YouTube printscreen
Da biste upoznali kreativnu stranu grada, posetite ambiciozni Ars Aevi, muzej savremene umetnosti, ali i manje muzeje i galerije, navodi se u tekstu.
YouTube printscreen
U Sarajevu je nedavno obeležena dvadesetogodišnjica Dejtonskog mirovnog sporazuma, navodi Gardijan, i dodaje da istorija grada uključuje i početak Prvog svetskog rata.
YouTube printscreen
Na listi ljupkih gradova su još dva glavna grada: Valeta i Talin. Ostalih sedam na listi su manji, ali veoma atraktivni gradovi: Dubrovnik, Vroclav, Marselj, Đirona, Bolonja, Brno i Grac.
YouTube printscreen
(Espreso.co.rs / Buka / RSE)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.