"AUTOBUS SMRTI" SA CETINJA I TELEFON ŠOFERA IDU NA VEŠTAČENJE: Vozač u pritvoru
Nesreća na Cetinju, Foto: RINA

velika nesreća

"AUTOBUS SMRTI" SA CETINJA I TELEFON ŠOFERA IDU NA VEŠTAČENJE: Vozač u pritvoru

Sud je doneo naredbu o veštačenju telefona vozača autobusa koji je sleteo sa puta kod Cetinja

Objavljeno: 22:51h

Sud je doneo naredbu o veštačenju telefona vozača autobusa, a veštačiće se i autobus ne bi li se ustanovili tehnički uslovi autobusa, kazala je državna tužiteljka Anđa Radovanović za Radio Televiziju Crne Gore (RTCG).

Šest je dana od autobuske nesreće na magistralnom putu Cetinje-Budva u mestu Obzovica, u kojoj je poginulo dvoje ljudi, a povređeno 26 putnika. Vozač autobusa je u pritvoru zbog osnovane sumnje da je izvršio teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja.

Državna tužiteljka Anđa Radovanović je podsetila da je vozaču autobusa koji je sleteo na Obzovici određeno zadržavanje do 30 dana.

Put pregledan na toj deonici

- Vozaču je određen pritvor zbog sumnje da bi na slobodi mogao ometati krivični postupak uticajem na svedoke - kazala je tužiteljka u emisiji "Naglas". Ona je kazala da je istraga u toku i da su izdate naredbe za obdukciju stradalih.

1 / 4 Foto: RINA

- Donete su i naredbe za veštačenje. Sud je doneo naredbu o veštačenju telefona vozača autobusa, a veštačiće se i autobus ne bi li se ustanovili tehnički uslovi autobusa - saopštila je Radovanović. Kazala je da izveštaje veštačenja očekuju i dodala da je od 26 povređenih putnika saslušano 23.

Odgovarajući na pitanje o uslovima puta na ovoj deonici, ocenjuje da je put pregledan.

- Po mojoj oceni, ta deonica puta može se smatrati preglednom, imamo tri saobraćajne trake, blagu krivinu - kazala je tužiteljka.

Bonus video:

05:31

ZAŠTO JE AUTOBUS NA PUTU CETINJE -BUDVA SLETEO U PROVALIJU?

(Espreso/Pobjeda)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.