ŠKALJARCI VREĐALI CRNOGORSKE STRAŽARE, PA DOBILI STRAŠNE BATINE: Žestok obračun u zatvoru!
Škaljarci su preterali sa uvredama, Foto: Zorana Jevtić

incident

ŠKALJARCI VREĐALI CRNOGORSKE STRAŽARE, PA DOBILI STRAŠNE BATINE: Žestok obračun u zatvoru!

Iz uprave Zavoda za izvršenje krivičnih sankcija nezvanično su saopštili da nijedan pritvorenik nije pretučen, ali da će ispitati njihove pritužbe

Objavljeno:

Savo Lipovina i Aleksandar Dropo, navodni članovi škaljarskog kriminalnog klana, povređeni su pre dva dana u Istražnom zatvoru, pišu Vijesti.

To tvrdi Dropova supruga Ana, koja je “Vijestima” ispričala da je juče videla svog pretučenog supruga. Ona joj je navodno rekao da su ga udarali zatvorski čuvari.

Iz uprave Zavoda za izvršenje krivičnih sankcija nezvanično su kazali da nijedan pritvorenik nije pretučen, ali da će ispitati njihove pritužbe.

Iz Uprave policije “Vijestima” je nezvanično rečeno da će Osnovno tužilaštvo utvrditi jesu li pritvorenici ili zatvorski čuvari krivi za incident koji se pre dva dana dogodio u Istražnom zatvoru tokom šetnje nekoliko robijaša.

Iz ZIKS-a su zvanično saopštili da su pritvorenici iz jedne sobe tokom šetnje omalovažavali službenike Istražnog zatvora. Nisu saopštili ko su ti pritvorenici, ali jesu da su ih nakon toga savladali uz upotrebu sredstava prinude.

Navodno, incident se dogodio dok su šetali pritvorenici Dropo, Lipovina, Nikola Mandić i Nikola Lakić, koji su smešteni u jednoj zatvorskoj sobi.

Dropo, Lipovina i Mandić navodni su članovi škaljarskog kriminalnog klana.

“Obaveštavamo vas da je dana 6. 2. 2019. godine u Istražnom zatvoru Podgorica došlo do incidenta, na način što je grupa pritvorenika iz jedne sobe, u vremenu kada su se nalazili na otvorenom prostoru za šetnju, svojim ponašanjem kršila odredbe Pravilnika o bližem načinu izvršavanje mere pritvora, na način što su vređali i omalovažavali službenike obezbeđenja”, kazali su iz ZIKS-a.

Oni ističu da su pritvorenici odbili naređenje da prekinu sa šetnjom i da se vrate u sobu u kojoj su smešteni i da su pružali aktivan otpor:

“Zbog čega su službenici obezbeđenja u cilju izvršavanja izdate naredbe i savladavanja aktivnog otpora upotrebili sredstva prinude, fizičku snagu”, objasnili su iz ZIKS-a.

Dodali su da su nakon toga pretresli pritvorenike i sobu u kojoj su smešteni, i pronašli nedozvoljene predmete.

“Nakon sprovodene službene radnje pretresa pritvorenika i pregleda i pretresa sobe u kojoj su smeštena ova lica, nekoliko pritvorenika požalilo se na postupanje službenika obezbeđenja, povodom čega uprava Zavoda za izvršenje krivičnih sankcija preduzima radnje i mere iz svoje nadležnosti u cilju ispitivanja da li je u postupanju službenika obezbeđenja ovom prilikom bilo prekoračenja ovlašćenja, a o navedenom događaju obaveštena je i Uprava policije. Takođe, o navedenom događaju obaveštena je i institucija Zaštitnika ljudskih prava i sloboda, a protiv pritvorenih lica koja su učestvovala u ovom događaju biće sproveden disciplinski postupak radi utvrđivanja njihove eventualne disciplinske odgovornosti”, odgovorili su iz ZIKS-a.

“Vijesti” saznaju da je pretresena i soba u kojoj boravi Nikšićanin Ranko Radulović, koji je navodno bodrio škaljarce dok su vređali zatvorske čuvare.

Radulović je uhapšen zbog sumnje da je na čelu kriminalne grupe koja je planirala više likvidacija, i koja je navodno radila za račun škaljarskog kriminalnog klana.

Supruga pritvorenika Dropa, Ana, tvrdi da je njenom suprugu “zatvoreno oko” jer je zamolio sprovodnike da ne tuku Lipovinu zato što je teški srčani bolesnik.

“Nakon šetnje, na kojoj ne znam što se dogodilo, došli su u pretres i rekli im da izađu iz sobe. Počeli su da udaraju Lipovinu, a Aleksandar im je rekao da to ne čine jer može umreti. Tada su počeli njega da biju”, rekla je ona.

Dodala je da joj je suprug rekao da su ga udarali nogama.

“Rekao mi je da se nije branio, kako ne bi mogli da se pravdaju time da je pružao otpor. Nijesu hteli da ga odvedu kod lekara, već su mu dali neku mast”, rekla je ona.

(Espreso.co.rs/Vijesti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.