MILA ĐUKANOVIĆA IZDAO MOĆNI TAJKUN? Procurele informacije da je davao pare OPOZICIJI!
Milo Đukanović, Foto: EPA-EFE/BORIS PEJOVIC

NOVI SKANDAL NA POMOLU

MILA ĐUKANOVIĆA IZDAO MOĆNI TAJKUN? Procurele informacije da je davao pare OPOZICIJI!

Još jedan od dobro poznatih tajkuna, blizak jednoj od režimskih frakcija, ''zaratio'' je sa državnim vrhom

Objavljeno:

Sukob klanova unutar vladajuće političke elite u Crnoj Gori, nakon Kongresa Demokratske partije socijalista, ulazi u novu fazu.

Još jedan od dobro poznatih tajkuna, blizak jednoj od režimskih frakcija, ''zaratio'' je sa državnim vrhom zbog gubitka nekoliko monopolskih poslovnih projekata, saznaje portal Srpsko ujedinjenje.

― Nije u pitanju ideološki, niti sukob sistema vrednosti, nego klasični interesni obračun, kaže jedan od izvora portala Srpsko ujedinjenje.

Prema saznanjima tog portala, u štabu koji je blizak predsedniku Crne Gore Milu Đukanoviću, a koji diriguje većini formalnih i neformalnih centara moći, sumnja se i da je tajkun koji je ''meta'' davao pozamašne sume novca jednoj opozicionoj parlamentarnoj stranci, urušavajući deo političkog monopola DPS―a i ucenjujući pojedince iz vrha vlasti jačanjem uticaja opozicije.

foto: Youtube printscreen

Da li će sukob isplivati u javnost pre novogodišnjih praznika ili neće, zavisi od toga da li će inspekcijski i drugi državni organi, kako se sumnja, ''češljati'' i ono ''što ne treba''.

― Pojedini bliski saradnici tajkuna koji je na očiglednom udaru, sumnjaju da je reč o klasičnom obračunu zbog poslova na koje monopolski ''pucaju'' iz Đukanovićevog bliskog okruženja, ali su oko zabacali i pripadnici ''Mojkovačkog klana''. Da li će specijalni državni tužilac u sve biti uključen zato što radi svoj posao, ili verovatnije, po nečijem ličnom nalogu, ostaje da vidimo, kaže jedan od izvora iz vrha crnogorske ''eminentne'' kompanije.

Moguće da Đukanovićev režim novom aferom pokušava da odbeglog biznismena Duška Kneževića skloni u stranu, te da njegove optužbe na račun Mila Đukanovića, Slavoljuba Stijepovića, Branimira Gvozdenovića i ostalih funcionera DPS―a, mic po mic prekrije veo zaborava, kaže jedan od insajdera portala Srpsko ujedinjenje iz krugova bliskih vrhu vlasti.

bonus video:

(Espreso.co.rs/srpskoujedinjenje)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.