Crnogorski poslanici ostali bez teksta: Evropska predstavnica dovela bebu u Skupštinu (VIDEO)
Foto: Youtube Printscreen

Najmlađi gost

Crnogorski poslanici ostali bez teksta: Evropska predstavnica dovela bebu u Skupštinu (VIDEO)

- Stvarno se izvinjavam što sam dovela i ćerku sa sobom. Ali, želela sam da budem sa vama, a ona je samo tri meseca stara - kazala je evropska poslanica
Objavljeno:

Osim očekivane političke pažnje koju je izazvala poseta evropskih parlamentaraca Crnoj Gori ovog puta pažnju javnosti okupirao je nesvakidašnji dolazak evropske parlamentarke Aneliz Dods sa tromesečnom bebom u naručju kod predsednika Filipa Vujanovića, ali još veće iznenađenje izazvao je njihov dolazak u Skupštinu Crne Gore. Iako je Skupštinu prethodnih godina posetilo više hiljada dečaka i devojčica opšte iznenađenje i ogromnu pažnju i komentare u javnosti izvao je dolazak Aneliz Dods na sastanak Parlamentarnog odbora Evropske unije i Crne Gore za stabilizaciju i pridruživanje (POSP) sa svojom bebom u naručju.

foto: Youtube Printscreen
Ne mareći za to što se nalazi za predsedavajućim stolom POSP-a tromesečna beba je u naručju svoje majke, na početku zasedanja, tražila najudobniji položaj. Crna Gora je pre 10 godina postala samostalna: 10 činjenica o referendumu koji je prekinuo zajednicu (FOTO) (VIDEO) Na zvuk skupštinskog zvona beba se, naravno, oglasila ne bi li prisutne upozorila da su preglasni. Prizor su znatiželjno posmatrali i najviši evropski i crnogorski zvaničnici i brojni fotoreporteri.
foto: Youtube Printscreen
Možda je, zapravo, opšte iznenađenje omelo prisutne da bebu i majku u najvećem crnogorskom zakonodavnom domu dočekaju aplauzom kako su to učinile njihove evropske kolege, pre šest godina, pozdravljajući dolazak italijanske poslanice Liče Ronculi (Licia Ronzulli) sa bebom u naručju u Evropskom parlamentu (EP) u Strazburu. Ove su slike obišle svet. Vraća li se uopšte? Marović odleteo iz Crne Gore, čim su ga oslobodili No, šeficu delegacije EP i njenu tromesečnu bebu pozdravio je kopredsedavajući POSP-a, Ranko Krivokapić, obraćajući im se rečima: "Moje drage dve, Aneliz i naš novi, najbolji i najmlađi član. Nadam se da neće biti i najplodonosniji u našim diskusijama. Dakle, imam čast da otvorim dvanaesti sastanak POSP-a". Poslanica Aneliz Dods je zahvalila i odgovorila: "Hvala. Stvarno se izvinjavam što sam dovela i ćerku sa sobom. Ali, želela sam da budem sa vama, a ona je samo tri meseca stara tako da sam ipak, morala da je povedem. Zahvaljujem se na strpljenju".


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.