Uhapšen bahati vozač iz Pljevalja: Pokrenuta samo prekršajna prijava! (VIDEO)
Foto: Giphy

NEMA KRIVIČNOG DELA!

Uhapšen bahati vozač iz Pljevalja: Pokrenuta samo prekršajna prijava! (VIDEO)

Vozač sanitetskog vozila je u prijavi naveo i to da se medicinska ekipa sanitetskim vozilom u tom trenutku kretala ka mestu saobraćajne nesreće koja se prethodno dogodila na navedenom putnom pravcu
Objavljeno:

Vozač koji nije dopustio vozilu pljevaljske hitne službe da ga pretekne sa povređenima, uhapšen je i procesuiran iste noći kada se incident i desio.

Policija je odmah reagovala i osumnjičeni - Slavko Tomić (24), priveden je u stanicu pola sata nakon počinjenog dela.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

- S.T. je pronađen sutradan ujutru, i od njega je u prostorijama CB Pljevlja uzeta izjava na okolnosti događaja. Nadležni tužilac se izjasnio da u postupanju S.T. nema elemenata bića krivičnog dela čije se gonjenje preduzima po službenoj dužnosti, te su shodno tome službenici CB Pljevlja protiv S.T. podneli prekršajnu prijavu zbog počinjena četiri prekršaja iz ZOBS-a - saopšteno je iz Uprave policije.

Ovo je za zatvor ili ludnicu! Vozač kombija blokira kola hitne pomoći! (VIDEO)

Oni su dodali da je vozač Hitne pomoći 1. oktobra oko 23 sata i prijavio policijskim službenicima da mu iste večeri, dok je upravljao sanitetskim vozilom i kretao se putnim pravcem Pljevlja – Gradac, vozač kombi vozila nepoznate marke, pljevaljskih registarskih oznaka, nije dozvolilo da ga pretekne, iako je na sanitetskom vozilu bila uključena svetlosna i zvučna signalizacija.

Vozač sanitetskog vozila je u prijavi naveo i to da se medicinska ekipa sanitetskim vozilom u tom trenutku kretala ka mestu saobraćajne nesreće koja se prethodno dogodila na navedenom putnom pravcu.

- Službenici CB Pljevlja su odmah postupili po prijavi vozača vozila Službe HMP i preduzimajući operativne mere i radnje u kratkom roku, dakle iste večeri, uspeli da identifikuju S.T, iako se kombi vozilo kojim je upravljao ne vodi na njegovo ime. Od S.T. je sutradan ujutru, 02. oktobra, u prostorijama CB Pljevlja uzeta izjava na zapisnik o obaveštenju prikupljenom od građanina.

Na osnovu njegove izjave i prikupljenih činjenica, utvrđeno je da je S.T. upravljao kombi vozilom navedene večeri, te da nije dozvolio sanitetskom vozilu da ga obiđe na navedenom putu u već opisanoj situaciji - navode iz policije.

O svemu navedenom je obavešten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu Pljevljima, koji se izjasnio da u pomenutom događaju nema elemenata bića krivčnog dela čije se gonjenje preduzima po službenoj dužnosti.

Stoga su službenici CB Pljevlja protiv S.T. nadležnom Sudu za prekršaje podneli prekršajnu prijavu i zahtev za pokretanje prekršajnog postupka, zbog počinjenih sledećih prekršaja iz Zakona o bezbednosti saobraćaja.

(Espreso.co.rs / rtcg.me)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.