ZA DOM SPREMNI ISPRED SRPSKOG VEĆA: Policija hapsila u centru Zagreba! (VIDEO)
Foto: Beta

Desničari divljaju

ZA DOM SPREMNI ISPRED SRPSKOG VEĆA: Policija hapsila u centru Zagreba! (VIDEO)

Iz policijske uprave su rekli da je najverovatnije reč o prekršajima protiv javnog reda i mira
Objavljeno:

Na protestu koji je održan danas u Zagrebu, uhapšen je Dražen Keleminec, predsednik Autohtone hrvatske stranke, koji je sa još četvoro priveden zbog kršenja javnog reda i mira, potvrdila je zagrebačka policijska uprava.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

- Zbog prekršaja je privedeno pet osoba. Reč je najverovatnije o prekršajima protiv javnog reda i mira. Među njima je o Dražen Kaleminec - potvrdila je dežurna služba PU u Zagrebu.

Protest, u organizaciji A-HSP-a okupio je u danas prepodne pred prostorijama Srpskog narodnog veća (SNV) u Gajevoj ulici oko 200 ljudi. Kao razlog je naveo protivljenje zaključku saborskog odbora da se ukloni nedavno postavljena spomen ploča u gradu Jasenovcu poginulim borcima, pripadnicima HOS-a na kojoj su i reči "Za dom spremni".

foto: beta/damir sencar

Odbor za Ustav, Poslovnik i politički sastav zaključio je da se time vređaju žrtve jasenovačkog logora i sve žrtve ustaškog režima, pa da nadležni treba da preduzmu određene mere, koje će zaštititi dostojanstvo žrtava i sećanje na njih.

Mediji prenose da su skup obezbeđivale jake snage policije, a okupljeni su, uzvikujući pozdrav sa natpisa na spornoj ploči, iz Gajeve u povorci prošetali do središnjice SDP-a na Iblerovom trgu, pri čemu je povremeno dolazilo do blokade protesta.

Skup je završen ustaškim pozdravom: Keleminec je govor završio pozdravom "Za dom!", na šta je dobio odgovor: "Spremni!". Nakon toga ga je policija privela, dok su ostali privedeni zbog vređanja policajaca i napada na službenu osobu.

(Espreso.co.rs / Večernji.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.