USTAŠA ZA OTKAZ SPREMAN: Hrvatskog novinara najurili sa posla zbog zloglasnog pozdrava! (VIDEO)
Foto: Printscreen/Youtube/Lepa Brena

govor mržnje

USTAŠA ZA OTKAZ SPREMAN: Hrvatskog novinara najurili sa posla zbog zloglasnog pozdrava! (VIDEO)

Hrvatski novinar Marko Jurič dobio je otkaz na televiziji Z1 nakon što je gledaoce pozvao da koriste pozdrav "Za dom spremni"
Objavljeno:

Hrvatski novinar šokirao je javnost svojom izjavom na hrvatskoj televiziji Z1.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

"U svakoj prilici pozdravite ’Za dom spremni’ pa da vidimo hoće li u Hrvatskoj porasti mržnja. Ako vas neko zaustavi i prigovori zbog tog pozdrava, recite da učestvujete u društvenom eksperimentu", pozvao je gledaoce televizije Z1 Jurič. Iz te televizije su se ogradili i Juriču otkazali svaku saradnju, piše hrvatski portal "Indeks".

foto: Printscreen/Youtube/Lepa Brena

"Z1 televizija ne deli mišljenje i stavove Marka Juriča, s kojim je prekinuta svaka dalja saradnja i emisija Markov trg se više neće emitovati na programu Z1 televizije", stoji u saopštenju Televizije Z1. Jurič je osoba koja je postala poznata nakon što je Veće za elektronske medije televiziji Z1 pre manje od godinu dana oduzelo koncesiju na tri dana jer je Jurič u svojoj emisiji "Markov trg" huškao protiv Srpske pravoslavne crkve. "Poruka dragim Zagrepčanima, svima onima koji se šetaju Cvetnim trgom budite oprezni pošto je u blizini Crkva u kojoj stoluje, da parafraziram jednog srpskog ministra, četnički vikar. Dakle dragi moji Zagrepčani kad se šetate Cvetnim trgom, pogotovo majke s decom, pripazite da ne bi neki od tih četničkih vikara istrčao iz Crkve i malo, u maniru svojih najboljih klanja izveo svoj krvavi pir na našem najlepšem zagrebačkom trgu", pozvao je u januaru ove godine Jurič putem svoje emisije. Tada se pravdao da je samo hteo biti ciničan. Sada je, skoro godinu kasnije, odlučio kako je vreme da se s njim opet pozabave institucije, dodaje "Indeks".

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.