HRVATI ZA 100 SEKUNDI UZELI PREKO STO HILJADA EVRA: Željku opljačkana radnja, potpuno je OČAJAN, kamere sve SNIMILE
Krađa, Foto: Printscreen/Jutarnji.hr

krađa

HRVATI ZA 100 SEKUNDI UZELI PREKO STO HILJADA EVRA: Željku opljačkana radnja, potpuno je OČAJAN, kamere sve SNIMILE

Nestali za 100 sekundi

Objavljeno:

Sa rafova prodavnice mobilnih telefona u Donjoj Reci uzeli 39 skupih mobilnih telefona, vrednih više od sto hiljada evra.

Nestali za 100 sekundi. Upravo toliko je trebalo šestorki koji su u noći između nedelje i ponedeljka između 1.15 i 1.17 došli sa dva crna BMV-a, da sa rafova prodavnice mobilnih telefona u Donjoj Reci "očiste" 39 skupih mobilnih telefona vrednih više od sto hiljada evra.

Vlasnik firme kaže da je ovo treća provala u njegovu radnju za pet godina, a prethodna se dogodila u februaru ove godine, a tada su počinioci uhvaćeni 45 minuta nakon provale.

"Krenuli su prema slovenačkoj granici i, s obzirom na to da su bili u netipičnom vozilu britanskih tablica, presrela ih je policijska patrola i uhapsila. Radilo se o državljanima Rumunije", kaže vlasnik Željko Oslaković za Jutarnji list.

Pljačka radnje
Pljačka radnje foto: Printscreen/Jutarnji.hr

Nakon što je objavio informaciju da mu je u radnju provaljeno, neke komšije su ga već kontaktirale. Otkriva da su samo kilometar od prodavnice nadzorne kamere na kućama njegovih komšija snimile vozila koja odgovaraju opisu onih koja su provalnici vozili, a da je policija vrlo brzo utvrdila gde i kada su ukradene tablice koji su stavljeni na BMW-e sa kojima su se provalnici dovezli.

"Na kraju fudbalskog terena, nedaleko od mesta provale, nalazi se prostor gde su ostavljeni automobili, a ima i napuštenih vozila. Policija je utvrdila da su tablice pripadale vozilima Golf i Opel Vectra. Jedan kojim su se vozili imao je volan levo, a drugi desni. Za sada policija nema druge informacije, ali sam ponudio mobilni telefon u protivvrednosti od 1.000 evra za nagradu koja bi dovela do počinioca", kaže Oslaković.

Pljačka radnje
Pljačka radnjefoto: Printscreen/Jutarnji.hr

Na snimku se vidi kako njih šestorica dolaze sa dva vozila, nakon čega jedno od njih razbija deo vrata, troje ulaze u prodavnicu i "čiste" police, a zatim odlaze u automobile koji su čekali ispred prodavnice sa upaljenim motori i sva četiri pokazivača pravca.

U izvidnicu su, navodi, došli u subotu popodne, a jedan "kupac" je imao kapuljaču na glavi, govorio je engleski i pokušao da koristi lažnu karticu. Policija traga za provalnicima, koji su, po svemu sudeći, pažljivo pripremali ovu krađu.

Bonus video:

00:09

Lopov se prekrstio pa ukrao, u crkvi na Zlataru

(Espreso/ Jutarnji.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.