ZAGREPČANI POJMA NEMAJU ŠTA JE OVO, A ZNATE LI VI? Nema ko u SRBIJI ovo NIJE imao DEVEDESETIH, a sada... (VIDEO)
Ljudi u Beogradu, Foto: Emilija Jovanović

MLADI JE NE PREPOZNAJU

ZAGREPČANI POJMA NEMAJU ŠTA JE OVO, A ZNATE LI VI? Nema ko u SRBIJI ovo NIJE imao DEVEDESETIH, a sada... (VIDEO)

Mnogima omiljena igračka iz devedesestih godina

Objavljeno:

Sećate li se Tamagočija, mnogima omiljene igračke iz devedesetih? Ako da - žao nam je, ali nakon ovih videa mogli biste se osećati staro. U novoj epizodi Retra, u sklopu kojeg generaciju Z upoznajemo sa predmetima iz (ne baš tako davne) prošlosti, Zagrebom smo prošetali s Tamagočijem u ruci te smo mlade ispitivali znaju li što je to. Pa...

"Kao neka igračkica"

"Deluje mi poznato, ali to nisam videla od valjda sedme godine. Neka igrica", rekla je jedna devojka. Kada smo joj rekli da je u pitanju Tamagoči, digitalni kućni ljubimac, bila je pomalo zbunjena, a onda ga je isprobala pa rekla da bi se možda danas čak i igrala sa njim.

@index.hr Znaju li mladi prepoznati mnogima omiljenu igračku iz 90-ih? #retro #tamagotchi ♬ original sound - Index.hr

Jedan mladić mislio je da je Tamagoči povezan sa muzikom. "Pretpostavio bih da je nešto u vezi muzike", kazao je. Kad smo mu rekli šta je u pitanju, rekao je da ne zna za to. "Fora izgleda, kao neka igračkica. Imam dosta za učiti pa ne znam bih li se danas igrao s njim, ali fora je, iskreno", dodao je.

"To bi umrlo odmah kod mene"

Sledeći mladić odmah je prepoznao Tamagočija. "Imala ga je prijateljica, ja nikad nisam. Ne znam kako se igra. Jednom sam uzeo da probam", rekao je. "OK je, ali mislim da bi to bilo previše za mene. To bi umrlo odmah kod mene", dodao je.

@index.hr Tko se još sjeća Tamagotchija? #retro #tamagotchi ♬ original sound - Index.hr

U centru Zagreba sreli smo i jednog stranca koji je znao o čemu je reč. "Igrao sam se sa njim kad sam bio dete", rekao je, no nije znao koliko životinja je na Tamagočiju te je rekao da se danas ne bi njime igrao.

Bonus video:

03:04

HAGI VAGI, OPASNA IGRAČKA Njen zagrljaj može da ubije

(Espreso/ Index Magazin)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.