RASTE BROJ MRTVIH NAKON STRAVIČNE OLUJE U HRVATSKOJ: Strašni snimci nevremena, izdato upozorenje u Zagrebu (VIDEO)
Nevreme u Zagrebu, Foto: Printscreen/Twitter/@d3generic

NEPOGODA

RASTE BROJ MRTVIH NAKON STRAVIČNE OLUJE U HRVATSKOJ: Strašni snimci nevremena, izdato upozorenje u Zagrebu (VIDEO)

Broj poginulih u Hrvatskoj je porastao na četiri, a internetom se šire stravični snimci

Objavljeno:

U nevremenu je poginuo i vatrogasac, dva mrtva su u Zagrebu, jedan u Slavoniji, 100 je povređenih, rekao je Damir Trut, direktor Direktorata civilne zaštite za Dnevnik.hr.

Preminuli vatrogasac bio je na intervenciji u Vukovarsko-sremskoj županiji.

Podsetimo, u toku je sanacija šteta i čišćenje ulica u Zagrebu nakon strašnog nevremena. Šteta se zbraja i u ostalim delovima Hrvatske koje je pogodilo nevreme.

Iz Grada Zagreba jutros su poslali upozorenje građanima.

- Molimo građane da zbog vlastite sigurnosti izbegavaju posete parkovima dok se ne saniraju opasna, nagnuta stabla i grane - upozoravaju iz Grada.

Snažan vetar nosio je sve pred sobom, granje i limene krovove, razne predmete, rušio dimnjake, kidao stabla, zakrčene su gradske ulice i tramvajski saobraćaj, a u Zagrebu i Zagrebačkoj županiji hitne i komunalne službe imale su više od 1300 intervencija.

Padali su i kranovi i delovi krovova.

Oluja u Zagrebu kidala je električne vodove. Olujno nevreme napravilo je značajniju štetu u KBC-u Rebro.

Društvenim mrežama šire se snimci poplave u bolnici, a kako se može videti na jednoj, voda se u ogromnim količinama slivala niz stepenište bolnice.

Održana je sednica Štaba civilne zaštite grada Zagreba, a zbog sanacije posledica nevremena angažovano je 50-ak pripadnika Jedinice opšte namene civilne zaštite Grada Zagreba.

Policijska uprava Požeško-slavonska u olujnom nevremenu koje je zahvatilo gotovo celu Hrvatsku, ostala je bez krova, javlja Požeški.hr.

Nevreme poznati i kao superćelijska oluja se potom proširilo na Srbiju gde je pričinjena veća šteta, ali srećom nije bilo žrtava.

Bonus video:

00:07

Nevreme

(Espreso/24sata.hr/ Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.