KOMŠIJE O EKPLOZIJI KOD ZAGREBA: "Nešto je strašno puklo, a onda sam video policiju"
Policija u Hrvatskoj, Foto: Nebojša Mandić

detalji tragedije

KOMŠIJE O EKPLOZIJI KOD ZAGREBA: "Nešto je strašno puklo, a onda sam video policiju"

Povređeni muškarac je imao povrede trbuha i donjih ekstremiteta te je izgubio puno krvi

Objavljeno: 19:53h

U eksploziji koja se dogodila kod Zagreba poginule su dve osobe, dok je muškarac (79) teško povređen i trenutno se nalazi u KB Dubrava.

- Eksploziju nisam čula, ali sam čula sirene, vatrogasce i Hitnu. Komšije do nas su čule eksploziju pa su nam javili, odmah smo izašli da vidimo šta se dogodilo - opisala je jedna od komšinica detonaciju koja se danas poslepodne dogodila u domu za stare u Dugom Selu.

Uzrok eksplozije još nije poznat, a poginuli su muškarac (85) i žena (81), dok je jedan muškarac (79) teško povređen te je prevezen u KB Dubrava. Muškarac je imao povrede trbuha i donjih ekstremiteta te je izgubio puno krvi. Operisan je, ali i dalje je životno ugrožen, rekao je za 24sata hirurg u KB Dubrava dr. Kristijan Ćupurdija.

- Bilo je na ručku, nešto je strašno puklo, pogledao sam napolje, ništa nije bilo. Kada sam kasnije izašao na terasu, video sam policiju i shvatio da se dogodilo nešto strašno - rekao je jedan od komšija koji nije znao da se tu nalazi Dom za stara lica.

- Mislim da su tamo bila četiri stara lica, ne znam da li su svi prijavljeni - dodao je.

Čak ni predsednik opštine Nenad Panian, koji živi u blizini, nije znao da se u toj kući pružaju usluge starim osobama. Ni on nije čuo eksploziju.

Vlasnici kuće bili su na prvom spratu i ručali su u trenutku eksplozije. Vlasnici su u šoku, a žena je morala primiti i sedative za smirenje te im se zbog eksplozije podigao pod. Na mestu događaja policija sprovodi uviđaj.

Bonus video:

01:31

EVAKUACIJA ZBOG VELIKIH POŽARA U KANADI: Vatra zahvatila severoistok zemlje

(Espreso/Telegraf.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.