ZAVIRITE U KUĆU VEDRANE RUDAN: Kad ju je prvi put videla ZGROZILA SE, a pogledajte kako sada IZGLEDA (FOTO/VIDEO)
Vedrana Rudan, Foto: Printscreen Youtube / RTS TV lica, kao sav normalan svet - Zvanični kanal

KAO SAV NORMALAN SVET

ZAVIRITE U KUĆU VEDRANE RUDAN: Kad ju je prvi put videla ZGROZILA SE, a pogledajte kako sada IZGLEDA (FOTO/VIDEO)

Književnica Vedrana Rudan, živi u brdovitom delu Rijeke, a sa mesta gde je kuća smeštena vidi se gotovo cela Opatija

Objavljeno: 12:13h

Književnica Vedrana Rudan, pre nego što je postala poznata, u životu je radila razne poslove. Bila je učiteljica, turistički vodič, sladoledžija, novinar za više hrvatskih novina, urednica na radiju i tako dalje. Danas živi na brdovitom delu Rijeke, a vrata svog doma otvorila je u jednoj emisiji.

"Suprug je pronašao ovu malu, staru kuću. Mislim da ovo zdanje ima 400 godina, to je spomenik nulte kategorije", istakla je Vedrana u emisiji “TV lica kao sav normalan svet”

Dom Vedrane Rudan u kojem danas uživa, ipak, nije joj se dopao na prvi pogled, baš naprotiv.

"Kad sam ja videla tu ruševinu, ja sam se zgrozila. Svidelo mi se, ali sam rekla suprugu, nemoj da kad zapneš sa majstorima da me pitaš nešto i dan danas je tako ostalo, stalno po kući nešto radimo kao i svi koji imaju kuću, ali kada majstor dođe na vrata moj muž ode u kafić", istakla je književnica.

Sve oko doma sama je osmislilia, organizovala prostorije, okačila slike, uredila stepenište i baštu i ne krije da je to čak i za nju, ženu izuzetne snage i izdržljivosti bilo vrlo zahtevno.

1 / 5 Foto: Printscreen/Youtube/RTS TV lica, kao sav normalan svet - Zvanični kanal

"Pre jedno dve godine ulazim ja u jedan ovdašnji lokal i kako me uvek neki dobri ljudi zovu da sednem s njima i popijem kafu tako se desilo i tog puta. "Gospođo dođite sa mnom popiti kafu" kaže mi jedan čovek kojeg prvi put vidim i ja ga pristojno odbijem, kad eto ga za njim drugi, takođe meni u tom momentu nepoznat, viče: "Ostavi je na miru to je najgora žena na svetu".

"Čekajte malo prvi put me u životu vidite kako se usuđujete lupetati", kažem ja njemu, a on će meni na to: "Ja sam vam ženo kuću izgradio". "E pa onda ste kvalifikovani tako da govorite" odgovorim mu ja. Krvi sam mu se napila", prisetila se kroz smeh književnica.

Sa puno ljubavi dom Vedrane Rudan je opremljen i oplemenjen mnoštvom interesantnih detalja i uramljenih fotografija, a posebnu pažnju posvetila je uređenju okućnice u kojoj uživa posebno u letnjem periodu.

Sa mesta gde je kuća smeštena vidi se gotovo cela Opatija pa i mesto gde je Vedrana rođena.

"Odrasla sam uz more, tako da me pogled na more odavde ne uzbuđuje. Ali kad god sam negde gde nema mora, uvek mislim da preko zgrada i drveća u daljini mora biti mora. To je u meni, ali ne toliko da bih sada šetala pokraj mora i bacala kamenčiće", zaključila je ona.

Bonus video:

01:32

VOLIM VEDRINU I HRABROST VEDRANE RUDAN! Bakarec: Hrvatska nije pravedno društvo, a ona nije ANTIHRVATICA

(Espreso/ Mondo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.