ONA S BOKSEROM I NAOČARIMA OPLJAČKALA RADNJU, ON JE ČEKAO NAPOLJU U AUTU! Irena i Dado su hrvatski BONI I KLAJD
Hrvatska policija, Foto: Profimedia

RAZBOJNIŠTVO

ONA S BOKSEROM I NAOČARIMA OPLJAČKALA RADNJU, ON JE ČEKAO NAPOLJU U AUTU! Irena i Dado su hrvatski BONI I KLAJD

Zagrebački par vrlo brzo je pronađen jer su ih odali snimci nadzornih kamera s auto-puta

Objavljeno:

Irena (35) i Dado (48) optuženi su za razbojništvo u radnji u Luki Pokupskoj u Karlovcu. Uzeli su oko 3.400 kuna (oko 451 evro), preti im zatvor, navodi Danica.hr.

Županijski sud upravo je potvrdio optužnicu protiv njih odbacivši sve navode iz žalbe. Uskoro će im početi suđenje.

Prema optužnici, oni su se lani u oktobru oko 18.30 sati u "suzuki sviftu" dovezli do radnje u koju je Irena upala maskirana fantomkom navučenom preko glave i lica, a preko očiju je imala naočare za plivanje poprskane crnim sprejem.

"Ušla je u radnju do pulta s kasom i držeći u podignutoj ruci bokser s oštricom blagajnici rekla: "Da se nisi makla i ništa preduzela, to tako mora da bude". Potom je neometano sama ključem otključala blagajnu kase i uzela 3.430 kuna i pobegla”, stoji u optužnici.

Hrvatska policija
Hrvatska policijafoto: Profimedia

Zagrebački par vrlo brzo je pronađen jer su ih odali snimci nadzornih kamera s auto-puta. Dado se branio čutanjem, a njegova devojka Irena uglavnom je priznala većinu stvari. Kaže da je to učinila jer nisu imali novca za stanarinu.

Kasirka je ispričala da je tog dana u radnju ušla žena mršave telesne građe, odevena u crnu jaknu i tamnosive helanke, maskirana crnom fantomkom koju je imala navučenu preko glave i lica i preko očiju malim, plastičnim naočarima za plivanje koje su bile poprskane crnim sprejem.

- Na rukama je imala crne rukavice, a u levoj ruci je držala uzan predmet, ne znam šta je to bilo, a toliko sam se prestravila da nisam uspela da vidim. Nakon što je uzela novac, trčeći je napustila prodavnicu i otrčala do automobila koji ju je upaljen čekao desetak metara od radnje.

Solidna primanja, neosuđivani

- Sela je na suvozačevo sedište, nakon čega je vozač tog manjeg auta naglo krenuo u pravcu Karlovca. Nakon što sam videla da se to vozilo udaljilo odmah sam pozvala policiju i šefa prodavnice - rekla je kasirka tokom istrage.

Dado je u žalbi na optužnicu naveo kako on nema baš nikakve veze s razbojništvom, niti zna šta je njegova devojka radila u prodavnici tog trena. Između njih nije postojao nikakav dogovor o tome, rekao je.

Irena je naglasila da ne može biti reči o razbojništvu jer nije imala nikakvo oružje, niti je upotrebila silu protiv kasirke. Čak ni kasirka, upozorava Irena, nije potvrdila da je ona u ruci držala neko oružje.

Par je, inače, zaposlen, sa solidnim primanjima i neosuđivan. Šta im je došlo u glavu da su to učinili – teško je reći. Kasnije je Irena upala u još jednu radnju, a obrazac je bio isti. Zagrebački Boni i Klajd, čini nam se, navodi Danica.hr.

Bonus video:

00:14

POGLEDAJTE RAZBOJNIŠTVO U MENJAČNICI U CENTRU BEOGRADA: Razbojnik ženi oteo pare, policija ga odmah uhvatila (VIDEO) 2

(Espreso / Telegraf.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.