"TAKVI SVAKI DAN PITAJU ZA ...": Konobarice OČITALE LEKCIJU Hrvatu koji MUVA njihovu KOLEGINICU - ovo će PAMTITI
Kafić / ilustracija, Foto: Profimedia

KONOBARICE OČITALE LEKCIJU

"TAKVI SVAKI DAN PITAJU ZA ...": Konobarice OČITALE LEKCIJU Hrvatu koji MUVA njihovu KOLEGINICU - ovo će PAMTITI

Pitanje jednog Hrvata kojem se dopala konobarica preplavilo je mreže.

Objavljeno:

Da muškarci nisu uvek sigurni na koji način da priđu ženi koja im se dopada, dokazuje pitanje jednog Hrvata koji je odlučio da pomoć potraži na Reditu. Dopala mu se jedna konobarica, ali priznaje da ne zna kako da je osvoji. Ne želi da bude nekulturan tako što će joj se udvarati na njenom radnom mestu, pa je postavio pitanje - "Kako se, kao gospodin, nabacivati konobarici?".

"Ima jedan kafić u gradu u koji poslednje vreme češće idem na piće sa ekipom. Pre sam često znao da prođem tamo, ali sam u međuvremenu pronašao neke druge kafiće, pa me nije dosta dugo bilo. Prošle nedelje sam sa ekipom prošao tamo malo, da vidim šta ima i uočio sam 'novo' nepoznato osoblje i devojka mi je baš zapala za oko. Čini mi se jako simpatičnom", napisao je Hrvat, piše Net.hr.

Zatim je korisnike Redita pitao za savet: "Kafić zna da bude dosta krcat kasno uveče, ali uvek se može sesti za šank i popričati sa radnicima. Nemam previše iskustva sa 'nabacivanjem' nekome dok radi svoj posao, ali bih rekao da je kafić možda izuzetak za ovako nešto i voleo bih da pokušam nekako suptilno da pokažem toj devojci svoje interesovanje za nju, pa ako neko ima neke savete ili iskustva za podeliti - bilo bi lepo. Devojka je iz Ukrajine (ne bih nikad rekao, dobro priča hrvatski i tu je godinu dana). Ima već momka koji je takođe konobar iz Ukrajine", dodao je.

Kafić / ilustracija
Kafić / ilustracijafoto: Profimedia

Ono što je interesantno, to je da su konobarice odmah počele da komentarišu. Evo kakva su njihova iskustva i šta su posavetovale ovog muškarca:

"Kao bivša konobarica savetujem dve stvari: dolazi svaki dan i ostavljaj bakšiš ili budi direktan i pozovi je na piće dok nema posla. Kad neko sedne za šank, ne možeš ga se rešiti i bude jako naporno. Moraš da budeš svestan da joj se nabacuje par muškaraca svaki dan i da će ona verovatno to gledati kao 'Aha, idemo opet'. Na mene je najviše uticalo kada bi osoba dolazila kad zna da nema posla, dva do pet puta nedeljno i kad bismo otvoreno pričali u prolazu o raznim temama. Naravno, ovo traje malo duže, ali uz pravu komunikaciju se kroz dve nedelje može izvesti".

"Radila sam jedno vreme kao konobarica i sa jednim delom komentara se slažem. Ipak, mislim da ne treba dolaziti i ostavljati bakšiš, već joj reći da mu se sviđa i da bi voleo bolje da je upozna, pa zatražiti neku društvenu mrežu. Ako mi se svidi konobar, ne znači da moram stalno ostavljati bakšiš da me primeti".

"Dođi tu i tu da popijemo kafu, pitaj je da li je za piće posle posla ili nekad. Ako jeste - super, ako nije - nije. Trik kafe je u slučaju da te odbije, ne moraš se tamo zadržavati, neće biti neprijatno ni tebi, ni njoj".

Bonus video:

02:52

OVO JE NAJSTARIJI KONOBAR U SRBIJI! Služio Tita, Slobu i mnoge poznate ličnosti, a jedna od njih je bila POSEBNO ZAHTEVNA

(Espreso / Mondo/ Prenela M.L.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.