DA LI ZNATE KAKO IZGLEDA I ČIME SE BAVI SUPRUG KOLINDE GRABAR KITAROVIĆ? Već 30 godina živi u NJENOJ SENCI (FOTO)
Kolinda Grabar Kitarović, Foto: PRintscreen/Instagram/kolinda_gk

LJUBAVNA PRIČA

DA LI ZNATE KAKO IZGLEDA I ČIME SE BAVI SUPRUG KOLINDE GRABAR KITAROVIĆ? Već 30 godina živi u NJENOJ SENCI (FOTO)

Jakov i Kolinda su se upoznali još u studentskim danima

Objavljeno:

Nekadašnja predsednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović često je zbog svog političkog uspeha bila u centru pažnje medija u čitavom regionu.

Osim zbog politike Kolinda je često bila interesantna javnosti i zbog svog privatnog života. Nakon uspeha koji je postigla, mnogi su se pitali ko stoji iza nje i čini je tako neustrašivom i hrabrom.

Tada se pisalo o njenom privatnom životu i ljubavi sa Jakovom Kitarovićem, s kojim je u braku skoro tri decenije.

Jakov je, čini se, pristao da živi u senci svoje uspešne supruge. Uz nju je biokada je postala ministarka evropskih integracija 2003. godine i kada je izazvala veliko interesovanje javnosti noseći na službene sastanke svoju bebu koju je redovno dojila, prekidajući sastanke.

I narednih godina ju je verno pratio i podržavao, sve dok nije postala predsednica Republike Hrvatske.

Kitarović je rođen u Rijeci, otac mu je Ivo, legendarni profesor s riječkog Pomorskog fakulteta, čijim je stopama krenuo i Jakov, koji je radio kao profesor na istom fakultetu.

1 / 7 Foto: INSTAGRAM/SCREENSHOT/KOLINDA_GK

Jakov i Kolinda su se upoznali još u studentskim danima, a ona je jednom prilikom otkrila da se prvi susret dogodio na jednoj zabavi za Novu godinu.

- Upoznala nas je zajednička prijateljica na jednoj novogodišnjoj zabavi. Imali smo mnogo tema za razgovor, oboje smo voleli putovati, imali slične poglede na svet i tako smo se složili - ispričala je ona, prenosi Story.hr.

Njih dvoje su išli u istu srednju školu, Prvu riječku hrvatsku gimnaziju, a takođe su oboje četvrti razred srednje škole proveli u Americi. Kolinda je bila u Novom Meksiku, a Jakov u Kentuckyju.

Venčali su se 1996. godine u Bakru u crkvi Svetog Andreja, i dobili su dvoje dece. Ćerku Katarinu Kolinda je rodila 2001. godine, a sin Luka je na svet došao dve godine kasnije.

Jakov je tokom svih godina bio verno uz suprugu, a on je bio taj koji je bio posvećen porodici, zbog čega mu je Kolinda i te kako bila zahvalna. Nije mario za zlurade komentare koji su se mogli čuti na svakom koraku.

- Jakov je izdržao, i još će - poručila je jednom prilikom Kolinda koja nikad nije skrivala da joj je suprug veliki oslonac.

Bonus video:

00:07

Kolinda slavi titulu Hrvata

(Espreso / Story.hr / Glossy / Milica Ilić / Prenela: A.P)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.