Ko sve od Srba ne sme da u Hrvatsku? Na spisku Šešelj, Krile i Majka nacije!

ništa lijepa njihova

Ko sve od Srba ne sme da u Hrvatsku? Na spisku Šešelj, Krile i Majka nacije!

U susednu zemlju stranci mogu doći jedino pod garancijom da ne predstavljaju pretnju za javni poredak i mir ove zemlje
Objavljeno: 16:47h

Stranci po zakonu mogu ući u Hrvatsku jedino pod garancijom da ne predstavljaju pretnju za javni poredak i sigurnost ove zemlje. Pojedinim našim ličnostima je u tu zemlju zabranjen ulazak. Ustaška provokacija: Hrvatska je "Olujom" pokazala šta misli o "velikoj Srbiji" Vojislavu Šešelju nakon oslobađajuće presude u četvrtak hrvatski MUP je izrekao 20-godišnju zabranu ulaska u Hrvatsku. Učinjeno je to po Zakonu o strancima, a Služba za odnose s javnošću MUP-a dala je podatak da je tokom 2015. godine MUP doneo 1.436 rešenja o proterivanju kojima su strancima izrečene zabrane ulaska i boravka u Republici Hrvatskoj. Protiv donesenih rešenja pokrenuto je pet upravnih sporova. Tokom 2015. godine hrvatska granična policija izdala je ukupno 9.332 rešenja o odbijanju ulaska strancima u Republiku Hrvatsku.

Kristijan Kiki Golubović, jedan od najpoznatijih balkanskih kriminalaca, najavio je dolazak na bokserski meč u splitskoj "Spaladium Areni" 2009. godine, ali je dobio poruku da će mu biti zabranjen ulazak u Hrvatsku jer bi predstavljao opasnost po javni red i mir. Svojevremeno se spominjao i mogući koncert udovice ratnog zločinca Željka Ražnatovića Arkana u Hrvatskoj, kojoj je također poručeno da neće preći hrvatsku granicu. Koja devojčica je lepa, a koja ružna? Skandalozni udžbenik šokirao roditelje u Hrvatskoj! (FOTO) (GIF)
Prema članu 36. Zakona o strancima u Hrvatskoj, definisano je da se strancima može odobriti ulazak u Republiku Hrvatsku samo pod određenim uslovima. Članak 5. Zakona o šengenskim granicama propisuje uslove ulaska državljana trećih zemalja, a jedan od tih uslova jeste da ne predstavljaju pretnju za javni poredak, međunarodnu sigurnost, javno zdravlje ili izdano upozorenje u svrhu zabrane ulaska iz istih razloga, za međunarodne odnose bilo koje od država članica, a posebno ako u nacionalnim bazama podataka članica nije izdano upozorenje u svrhu zabrane ulaska iz istih razloga. Nadalje, uslov je da to nisu osobe za koje je u šengenskom informacijskom sastavu izdato upozorenje u svrhu zabrane ulaska.
Drugi pojam je zabrana ulaska i boravka, a ona se izriče u pravilu kada se stranac nalazi na teritoriju Republike Hrvatske, a utvrdi se da predstavlja opasnost za javni poredak, nacionalnu sigurnost i javno zdravlje. Zabrana ulaska i boravka strancu u Republiku Hrvatsku izriče se odlukom o proterivanju. Zabrana ulaska i boravka izrečena rešenjem o proterivanju ne može biti kraća od tri meseca niti duža od 20 godina. Protiv rešenja o proterivanju nije moguće izjaviti žalbu, već se pokreće pravni spor. (Espreso.co.rs / jutarnji.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.