DRAMA U HRVATSKOJ NA PLAŽI: Ljudima sklanjaju peškire i ležaljke, kazne do 70 evra, TURISTI LUDE!
Plaža, Foto: EPA / Malton Dibra

haos

DRAMA U HRVATSKOJ NA PLAŽI: Ljudima sklanjaju peškire i ležaljke, kazne do 70 evra, TURISTI LUDE!

Opštinski redari svakog jutra sve peškire i ležaljke odnose u opštinsko skladište, a ako neko želi da ih odatle uzme, mora da plati 500 kuna, odnosno 7.830 dinara, odnosno polovinu iznosa na licu mesta

Objavljeno:

U Medulinu, turističkom gradiću u Istarskoj županiji u Hrvatskoj, odlučili su da stanu na kraj turistima koji ostavljaju peškire i ležaljke na plaži kako bi sačuvali mesto.

Opštinski redari svakog jutra sve peškire i ležaljke odnose u opštinsko skladište, a ako neko želi da ih odatle uzme, mora da plati 500 kuna, odnosno 7.830 dinara, odnosno polovinu iznosa na licu mesta.

- Na našoj destinaciji trenutno boravi 32.000 gostiju, samo zamislite da svaki gost koji je tu rezerviše sebi mesto na plaži - rekao je direktor opštine Medulin Enco Crnobori, prenosi index.hr.

Akciju skupljanja peškira i plaža sprovode tri komunalna redara, a "plenom" sa dve manje plaže uspeli su da napune ceo automobil.

- Ljudi su uobičajeno besni, ali na kraju se svi smire jer shvate da su prekršili zakon. Ono što je uobičajeno i obavezno jeste da plate kaznu - rekao je komunalni redar ove opštine.

Pravilo ne važi za sve plaže

Ipak, ne važe ista pravila za sve plaže. Kontrole su najstrože na prirodnim plažama i javnim površinama.

- Trenutno se vrši kontrola na prirodnim plažama koje nisu zakupljene, jer plaže koje to jesu, korisnici istih sami sprovode red i brinu se o njima - rekao je gradonačelnik Medulina.

Dovoljno je, ističu iz opštine, da jednom ili dva puta pokupe sve peškire i stanje se popravi, barem do iduće smene gostiju.

Bonus video:

01:18

PLAŽA NA RZAVU: Najčistija reka u Srbiji privlači turiste tokom cele godine

(Espreso / Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.