JAK ZEMLJOTRES POGODIO HRVATSKU jutros u 1 sat i 58 minuta posle ponoći!
Mapa zemljotresa, Foto: EMSC

DRMA SE

JAK ZEMLJOTRES POGODIO HRVATSKU jutros u 1 sat i 58 minuta posle ponoći!

Građane je potres probudio

Objavljeno: 05:56h

Još jedan prilično jak zemljotres pogodio je Hrvatsku, odnosno područje Siska i Petrinje.

Kako piše Večernji.hr, u 1.58 osetilo se jače podrhtavanje tla nedaleko od Siska i Petrinje. Prema nekim aplikacijama za automatsko javljanje magnituda je iznosila 4,82 stepena. Malo posle je aplikacija EMSC objavila da je potres jačine 4,7 po Rihteru. O potresu se oglasila i hrvatska Seizmološka služba koja je potres procenila na 4,2 po Rihteru:

"Noćas, 17. avgusta 2021. godine u 1 sat i 58 minuta seizmografi Seizmološke službe Republike Hrvatske zabeležili su prilično jak potres s epicentrom kod Petrinje. Magnituda potresa iznosila je 4.2 prema Rihteru, a intenzitet u epicentru V-VI stupnja EMS ljestvice. Potres se osjetio u široj okolini Petrinje i Siska i okolini Zagreba." Epicentar potresa bio je 9 kilometara jugozapadno od Siska, blizu mesta Sela (48 km jugoistočno od Zagreba) na dubini od 10 kilometara. Potres se osetio širom Sisačko-moslavačke županije, ali i na širem zagrebačkom području.

"Nakon dugo vremena, digao nas je iz kreveta. Ovaj je bio kratak, ali konkretan", napisao je jedan građanin iz Velike Gorice.

"Znači ovaj je baš podsetio da nema opuštanja.Taman pomisliš da je s tim gotovo i onda opet paraliza u krevetu. Ljudi moji užas. Jako je zatreslo", opisao je podrhtavanje jedan čitalac Večernjeg lista.

Potres se osetio i u Sunji, Hrvatskoj Kostajnici, Ivanić Gradu, Kloštar Ivaniću, Velikoj Gorici, Zagrebu (posebno na Novom Zagrebu)...

Oko pola sata nakon tog potresa osetio se još jedan, manjeg intenziteta - magnitude 2,6. Prema EMSC-u epicentar tog potresa bio je 18 kilometara južno od Velike Gorice.

Bonus video:

01:04

ESPRESO ANKETA: Koji je vaš stav po pitanju vakcinacije?

(Espreso/Večernji.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.