Pobeglo 40 migranata sa srpsko-makedonske granice! Niko ne zna gde su! (FOTO)

DRAMA U TRANZITU

Pobeglo 40 migranata sa srpsko-makedonske granice! Niko ne zna gde su! (FOTO)

Prema informacijama sa terena, u tranzitnom centru Tabanovce vlada sve veća netrpeljivost i napetost među izbeglicama i policija sve češće mora da interveniše kako bi spečila sukobe
Objavljeno:

Oko 40 izbeglica pobeglo je iz tranzitnog centra Tabanovce na makedonsko-srpskoj granici, objavio je danas kumanovski regionalni centar za upravljanje krizama. Kako navodi u saopštenju, 22 Avganistanca i 18 Iračana iskoristili su juče nestanak struje u centru Tabanovce da odu iz tog izbegličkog kampa. Schengen is back! Od ponoći zatvorena balkanska ruta za migrante (FOTO) (VIDEO) Prema informacijama sa terena, u tranzitnom centru Tabanovce vlada sve veća netrpeljivost i napetost među izbeglicama i policija sve češće mora da interveniše kako bi spečila sukobe.

Regionalni centar za upravljanje krizama je precizirao da je juče došlo i do manjeg fizičkog obračuna među izbeglicama, koji su prekinuli policajci. U tranzitnom centru na granici Makedonije sa Srbijom trenutno se nalazi 1.421 migrant, a oko 1.000 njih su Avganistaci koji su već tri sedmice zaglavljeni u Tabanovcima, gde uslovi za boravak postaju sve teži.
Prema informacijama lokalnih medija, izbeglice prete da će danas početi štrajk glađu, da će blokirati prugu ili da će masovno krenutu prema granici sa Srbijom. (Espreso.co.rs / Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.