STRAVIČNE EKSPLOZIJE U KIJEVU OD RANE ZORE: Raketa pogodila stambenu kuću, IMA POGINULIH! (FOTO)
Ilustracija, Foto: Profimedia

užas

STRAVIČNE EKSPLOZIJE U KIJEVU OD RANE ZORE: Raketa pogodila stambenu kuću, IMA POGINULIH! (FOTO)

Ruska vojska saopštila je da gađa vojna lokacije u Ukrajini "oružjem visoke preciznosti", nekoliko sati nakon što je predsednik Vladimir Putin najavio vojnu ofanzivu za odbranu separatista na istoku zemlje saopšteno je ranije, ali danima unazad rakete pogađaju i stambene jedinice

Objavljeno: 09:20h

Rat u Ukrajini traje već dvadeset dana. Do sada je pogođeno više stambenih jedinica i više hiljada ljudi napustilo je Ukrajinu.

Situaciju u Ukrajini iz časa u čas možete pratiti putem OVOG linka

Rano jutro došlo je do snažnih eksplozija koje su posebno pogodile Kijev. Raketa je pogodila stambenu kuću, a stanovnici su izjavili kako su čuli najmanje četiri snažne eksplozije.

1 / 4 Foto: Profimedia

Po najnovijim informacijama najmanje dve osobe su poginule u ovom napadu.

Dva dana ranije tri projektila pogodila su stambeni prostor, skladište fabrike obuće, ulaze u metro i oštetile stambene zgrade, uključujući školu u radijusu od 500 metara, a sve to je dokumentovano fotografijama.

1 / 9 Foto: Profimedia

Podsetimo, Ruska operacija u Ukrajini počela je 24. februara u toku je u nekoliko gradova u Ukrajini i ima za cilj da uništi državu i silom zauzme njenu teritoriju i uspostavi okupaciju, ranije je ocenilo je ukrajinsko Ministarstvo spoljnih poslova.

Veliki broj zemalja u međuvremenu su uvele sankcije Rusiji.

"Samo ujedinjene i snažne akcije mogu zaustaviti ukrajinsku agresiju Vladimira Putina", dodaje se.

Ruska vojska saopštila je da gađa vojna lokacije u Ukrajini "oružjem visoke preciznosti", nekoliko sati nakon što je predsednik Vladimir Putin najavio vojnu ofanzivu za odbranu separatista na istoku zemlje saopšteno je ranije, ali danima unazad rakete pogađaju i stambene jedinice.

Ukrajina je tužila Rusiju Hagu za genocid, a presuda će biti donesena dutra, 16. marta.

Na saslušanjima pred sudom UN u Hagu pojavila se samo ukrajinska delegacija, dok je ruska strana odlučila da ne prisustvuje sednicama.

Portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova ranije je izjavila da predstavnici Moskve ne prisustvuju sednicama Međunarodnog suda pravde UN, jer je pitanje specijalne vojne operacije u Ukrajini van njegove nadležnosti.

U tužbi Kijeva se navodi da je lažna tvrdnja Rusije da je invaziju na Ukrajinu izvršila kako bi sprečila genocid, a od sudija se traži da Rusiji nalože da prekine napad na Ukrajinu.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.