SRBIN "PAO" U ŠPANIJI ZBOG DROGE! Tereti se i zbog KRAĐE IDENTITETA
Ilustracija, Foto: Profimedia

uhapšen

SRBIN "PAO" U ŠPANIJI ZBOG DROGE! Tereti se i zbog KRAĐE IDENTITETA

Uz sve dobijene informacije, lokalna policija je pristupila hapšenju vozača i oduzela automobil

Objavljeno:

Lokalna policija španskog grada Kambrilsa uhapsila je osumnjičenog srpskog državljanina sa Interpolove poternice koji je imao lažna slovačka dokumenta, zbog trgovine drogom.

U jednoj od policijskih bezbednosnih kontrola koje se sprovode, agenti su zaustavili BMW kojim je upravljao muškarac, navodi portal Diari de Tarragona.

Vozač je agentima dostavio potrebnu dokumentaciju i oni su naveli da je vozač 38-godišnji stranac iz Slovačke.

Krađa identiteta

Agenti su želeli da provere verodostojnost podataka i uneli su ih u kompjuter. Nakon unosa imena i nacionalnosti, oglasilo se upozorenje. Dokumentacija koju je pokazao vozač bila je lažna, jer je zamenila identitet druge osobe, a fotografija "pravog" Slovaka i vozača zaustavljenog u Kambrilsu se nisu poklapale.

Agenti su potom tražili od vozača da izađe iz vozila i držali ga dok nisu saznali da je reč o 33-godišnjem državljaninu Srbije. Pored toga, potvrđeno je da on nije imao poznatu adresu u Španiji i da nikada nije dobio administrativno ovlašćenje da upravlja automobilom u zemlji.

1 / 10 Foto: Profimedia

Ali najrelevantnije, kada je vozač identifikovan sa lažnom dokumentacijom, bila je poternica Interpola i Nacionalne policije koja je nastala pre više od 14 meseci, tačnije 18. januara 2021. godine. Prema konsultovanim izvorima, navedenom peticijom je tražen pretres, hapšenje i izručenje na osnovu međunarodne trgovine drogom.

Uz sve dobijene informacije, lokalna policija je pristupila hapšenju vozača i oduzela automobil. Slučaj je prešao u ruke Nacionalne policije, jedne od snaga bezbednosti koje su tražile njegovo hapšenje.

Bonus video:

04:36

BRZE VESTI 06.05.2022. 15-55

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.