NEMAČKA DOBILA NOVU MINISTARKU! Nasleđuje Anu Špigel POSLE VELIKOG SKANDALA
Ilustracija, Foto: Profimedia

nova ministarka

NEMAČKA DOBILA NOVU MINISTARKU! Nasleđuje Anu Špigel POSLE VELIKOG SKANDALA

Dosadašnja ministarka Ane Špigel je dala ostavku zbog pritisaka zbog svog ponašanja tokom katastrofalnih poplava prošle godine

Objavljeno:

Nova nemačka ministarka za porodicu biće Liza Paus iz Zelenih.

Pausova u vladi nasleđuje stranačku koleginicu Ane Špigel koja je ove nedelje podnela ostavku posle pritisaka zbog svog ponašanja u vreme poplava prošle godine.

Liza Paus (53) je diplomirani ekonomista, stručnjak za finansije i pripada levom krilu Zelenih. Važi za jednog od pokretača takozvanog zelenog koncepta isplate dečijeg dodatka čije je uvođenje i najvažniji projekat nove ministarke i jedan od glavnih čitave vlade.

Novi model dečijeg dodatka treba da objedini sve oblike državne pomoći za decu u jedinstven iznos koji deca dobijaju od rođenja.

Zbog složenosti teme formirana je radna grupa sa stručnjacima iz ministarstva za porodicu i ministarstava finansija, pravde, rada, obrazovanja i stanovanja koji će izraditi detaljan plan.

1 / 8 Foto: Printscreen/Youtube/DW News

Dosadašnja ministarka Ane Špigel je dala ostavku zbog pritisaka zbog svog ponašanja tokom katastrofalnih poplava prošle godine.

Špigelova je, naime, brzo posle katastrofe otišla na odmor dug četiri nedelje i to kao ministarka ekologije pokrajine Porajnje-Falačka, odgovorna za upravljanje krizama. U poplavama u Porajnju-Falačkoj i Severnoj Rajni-Vestfaliji tada je stradalo više od 180 ljudi.

Bonus video:

20:16

POPODNEVNI DNEVNIK 14.04.2022.

(Espreso/DPA)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.