VRELA TAJNA RUSKOG MINISTRA! Procurela ŠOKANTNA slika LAVROVA u VISOKOM DRUŠTVU, zaintrigirala SVE! (FOTO)
Ilustracija, Foto: Profimedia, Printscreen/twitter

SLIKA

VRELA TAJNA RUSKOG MINISTRA! Procurela ŠOKANTNA slika LAVROVA u VISOKOM DRUŠTVU, zaintrigirala SVE! (FOTO)

Prema putnim podacima koje su otkrili ruski opozicioni lider Aleksej Navaljni i njegova fondacija za borbu protiv korupcije, slika je slikana 20. ili 21. marta 2018

Objavljeno:

Slika koju je objavio portal Nju Lajns mogla bi da bude samo obična slika zadovoljnih gostiju koji veselo poziraju sa glavnim kuvarom i osobljem nakon ukusne večere u restoranu. Ali ova slika je posebna jer se na njoj nalaze tri veoma istaknuta Rusa: dugogodišnji ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov, kontroverzni oligarh blizak Putinu Oleg Deripaska i naftaš Genadij Rovner.

Uz trojicu Rusa, osmehuje se i Anđelo Ku, šef Kineske razvojne fondacije u Tajvanu, zemlji sa kojom Rusija nema diplomatske odnose.

Prema putnim podacima koje su otkrili ruski opozicioni lider Aleksej Navaljni i njegova fondacija za borbu protiv korupcije, slika je slikana 20. ili 21. marta 2018. Lavrov je tih dana bio u zvaničnoj poseti Japanu tokom koje je poznato da je nagovestio da se Sergej i Julija Violina britanskih vlasti drži protiv njihove volje. Dve nedelje ranije, ruska vojna obaveštajna služba otrovala je Skripale nervnim agensom početnicima.

Na fotografiji se vidi i dugogodišnji Lavrovljev prevodilac i asistent, što govori o zvaničnoj prirodi posete.

Ali dve žene na fotografiji su zanimljive. Desno od Lavrova je Svetlana Poljakova, povremena glumica, vlasnica restorana i službenica ruskog Ministarstva spoljnih poslova i Lavrovljeva ljubavnica. Između Lavrova i Deripaske nalazi se još jedna žena od 20 godina, Ekaterina Lobanova.

U saradnji sa Insajderom, novinari Nev Linesa su otkrili da je Loban ruski erotski model. Ali ona nije prvi porno model ili seksualna radnica sa kojom je Deripaska proputovao svet, iako je prva koja je viđena u javnosti u društvu tako visokog ruskog diplomate, koji je pod sankcijama jer je direktno odgovoran za ničim izazvanu i ilegalnu invaziju u Ukrajinu.

Magazin Nev Lines pokušao je da kontaktira Mariju Zaharovu, portparolku ruskog ministarstva spoljnih poslova. Ministarstvo je "odlučilo da ignoriše" zahtev za komentar, glasio je njen odgovor.

Lobanova je erotski model visokog profila čije eksplicitne fotografije krase sajtove poput naked.me i peasek.com. Na jednoj posebno vrućoj fotografiji prikazana je potpuno gola, samo u čarapama i štiklama, naslonjena na crnu sofu. Njeni 'talenti' su opisani kao prava salata od reči na lošem engleskom, a njene fotografije se mogu pronaći pretragom pojmova kao što su 'mlada, kovrdžava, plava devojka' i ID 819795. U oglasu se kaže da Loban 'pokazuje razvratnu požudu i želju “ i oseća se kao „prava kurva koja želi da je mazi“.

Njen identitet je utvrđen pomoću softvera za prepoznavanje lica Pimeies.com i Findclone.ru.

Nev Lines je mogao da potvrdi datum fotografije iz Japana, koja ranije nije objavljena, proverom podataka o letovima Poljakove i Rovnera. Obojica su bila u Japanu 20. i 21. marta 2018. godine.

1 / 5 Foto: Profimedia

I dok je Lavrovljev put u Japan zvanično zabeležen, do sada nije bilo poznato da mu je Deripaska tada pravio društvo. Tačne okolnosti njihovog susreta u Tokiju su nejasne, ali fotografija potvrđuje nezvanične aktivnosti Lavrova i Poljaka, kao i Deripaskinu sklonost da putuje svetom sa visokim ruskim zvaničnicima u društvu mladih seksualnih radnica.

Godine 2017. Navaljni je objavio snimak na kojem se vidi da je Deripaska u avgustu 2016. otplovila u Norvešku sa svojom superjahtom Elden sa beloruskom prostitutkom Anastasijom Vašukevič, poznatom kao Nastja Ribka. U njemu je bio i Sergej Prihodko, zamenik premijera Rusije, koji je ranije bio na raznim državnim pozicijama, počevši od mandata Borisa Jeljcina 1990-ih. Baš kao i Lavrov, Prihodkovljeva specijalnost su međunarodni poslovi i njegova neobična veza sa Deripaskom.

Nastja Ribka i Deripaska na njegovoj jahti:

Na snimku koji je Vasukevič snimio i objavio na svom Instagram profilu, oligarh govori o pogoršanju američko-ruskih odnosa zahvaljujući tadašnjoj pomoćnici državnog sekretara za Evropu i Evroaziju Viktoriji Nuland, za koju je Deripaska rekao da mrzi Rusiju.

Navaljni je tvrdio da je oligarhovo držanje prihoda na njegovom brodu (a takođe iu privatnom avionu) u stvari mito, a da bi se to zaista moglo lako podmititi potvrđuju raskošna seoska palata i stan u Moskvi, čiji troškovi daleko premašuju njegove skromne državna plata. Navaljni je takođe povezao snimak Vasukevič sa jedva prikrivenim referencama na umešane strane iz njene knjige Dnevnik zavođenja milijardera, u kojoj pominje mešanje Rusije u predsedničke izbore u SAD 2016.

Prema rečima Navaljnog, Deripaska, koga su SAD sankcionisale 2018. godine zbog ruske aneksije Krima, prikuplja informacije za Kremlj i/ili njegove bezbednosne službe. Takva njegova uloga bila je najvidljivija u odnosima sa Polom Manafortom, bivšim vođom kampanje Donaldom Trampom i korumpiranim lobistom u ime ukrajinske proruske vlade koju predvodi bivši predsednik Viktor Janukovič.

Manafort je dugovao Deripaski zajam od 10 miliona dolara za propalo zajedničko preduzeće i verovatno je otplatio dug u naturi u vidu privatnih izveštaja o stanju Trampove kampanje, za koje su Navaljni i drugi rekli da su namenjeni uticajnijoj ličnosti na vrhu ruska vlada.

1 / 6 Foto: EPA-EFE/Alex Brandon / POOL

Manafort je 2018. osuđen na američkom saveznom sudu po nekoliko tačaka optužnice za utaju poreza, bankovnu prevaru, neotkrivanje skrivenog stranog bankovnog računa i zaveru. Osuđen je na sedam i po godina zatvora, ali ga je Tramp pomilovao u decembru 2020.

Njegov poslovni partner Konstantin Kilimnik – ruski špijun, prema obaveštajnom komitetu američkog Senata – preneo je Deripaskine osetljive informacije o Trampovoj kampanji, verovatno sa istom namerom. (FBI trenutno traži Kilimnika, rođenog u Ukrajini, pod optužbom za ometanje pravde i zaveru radi ometanja pravde.)

Vasukevič je uhapšen u Pataji na Tajlandu u februaru 2018. zbog organizovanja „seks radionica“. Vačukevič je otkrio detalje mešanja Rusije u američke izbore u zamenu za azil u SAD: „Spreman sam da vam dam sve delove slagalice koji vam nedostaju, potvrdim ih video-snimcima i audio snimcima i dokažem veze naših cenjenih političara sa Tramp, Manafort i drugi", rekla je ona. „Znam mnogo. Čekam vaše ponude i čekam vas u tajlandskom zatvoru.'

Nikada nije dobila azil. Nakon što je puštena i potom uhapšena u Rusiji, verovatno u Deripaskinom orkestru, puštena je dva dana kasnije, nakon izveštaja da je beloruski predsednik Aleksandar Lukašenko intervenisao u njenom slučaju.

1 / 5 Foto: Profimedia

Poljakova je u romantičnoj vezi sa Lavrovom od ranih 2000-ih. Njen identitet je otkriven 2014. godine kada je primila nagradu od Ruske pravoslavne crkve u prisustvu dugogodišnjeg ministra spoljnih poslova. Godinama je mnogo putovala sa Lavrovom i posetila oko 60 zemalja. Pored Japana, bili su u Italiji, Portugalu, Francuskoj i Švajcarskoj. Neka putovanja su bila deo zvaničnih diplomatskih poslova.

Prema Projektu za izveštavanje o organizovanom kriminalu i korupciji (OCCRP), Poljakova se „čak i pojavljivala u imenicima mobilnih telefona pod svojim prezimenom“. Lavrov (72) je i dalje u zakonskom braku sa Marijom Lavrov, sa kojom ima ćerku, iako svi tvrde da su on i Poljakova u nezvaničnom braku.

Lavrovljeva nezvanična supruga je takođe bogata, daleko bogatija nego što bi se moglo očekivati od nekog ruskog birokrate ili vlasnika uglavnom propalih restorana. Imovina, upisana na njeno ime ili na ime njene porodice, vredna je blizu 14 miliona dolara, preneo je OCCRP. To uključuje stan u elitnom moskovskom okrugu Zlatna milja i stan u Sočiju, gde su ona i Lavrov zajedno proveli leta.

Jedna imovina pod istragom zbog ruskog rata u Ukrajini nalazi se u Kensingtonu u Londonu i registrovana je na PPK Investments Ltd, kompaniju u vlasništvu njene ćerke Poline Kovaleve. Kovaljeva je 2016. godine, kada je imala samo 21 godinu, iznajmila stan u Londonu star 999 godina za 6,2 miliona dolara - sve u gotovini.

Lavrovljeva pastorka Polina:

Otprilike u vreme kada je njena majka fotografisana sa Lavrovom, Deripaskom i Lobanovim u Tokiju, Kovaljeva je bila upisana na master program na britanskom Imperijal koledžu u Londonu. Fajnenšel tajms je naveo da je ona radila „kao pripravnica na nižim pozicijama u ruskoj državnoj banci VTB kapital, trgovačkoj kući Glenkor i saudijskoj državnoj naftnoj kompaniji Saudi Aramko“.

Vlada Velike Britanije je 24. marta 2022. godine uključila Kovaljevu, koju je opisala kao Lavrovljevu 'pastorku', na svoju listu sankcija, zamrznuvši njenu imovinu u Londonu, koja je uključivala i imovinu u Kensingtonu, i zabranivši joj da putuje u i iz zemlje.

Kovaljeva je otkrila sopstvenu vezu sa Deripaskom na društvenim mrežama. Na svom Instagramu, koji je naknadno obrisan, prikazana je kako se izležava u njegovoj vili na Sardiniji i, naravno, na jednoj od njegovih jahti.

Bonus video:

05:51

Novinar iz Čikaga otkriva kako se izveštava u SAD! SADA JE JASAN RUSKI PLAN

(Espreso/Jutarnji list)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.