OTVOREN LEDENI KONKURS: Najudaljenija pošta na SVETU zapošljava, samo NAJHRABRIJI će prihvatiti OVU ponudu! (FOTO)
Ilustracija, Foto: Printscreen/Instagram/ukantarcticheritagetrust

antarktik

OTVOREN LEDENI KONKURS: Najudaljenija pošta na SVETU zapošljava, samo NAJHRABRIJI će prihvatiti OVU ponudu! (FOTO)

U tekstu konkursa za posao napominje se kako ostrvo nipošto nije luksuzno mesto

Objavljeno:

Najudaljenija pošta na svetu, smeštena na Antartiku, u luci Port Lockroy, traži nove radnike. Kako piše na službenoj stranici Antarktičke fondacije Ujedinjenog kraljevstva, raspitan je konkurs za tri pozicije: vođu baze, šefa suvenirnice i pomoćnog radnika.

Kancelarija pošte u luci Port Lockroy poznata je i kao "pošta pingvina" te je popularno turističko odredište. Nalazi se na ostrvu Goudier, a godišnje ga, poseti oko 18 hiljada ljudi. Ovu bazu su na Južnom polu osnovali Britanci 1944. godine, a danas je vodi spomenuta Fondacija, koja se brine o pošti, muzeju i suvenirnici. Zarada od suvenirnice odlazi na renovacije drugih istorijskih lokacija na Južnom polu.

Osim što obavlja administrativne delatnosti, Antarktička fondacija nadgleda i okolinu, što znači da je deo posla zaposlenih u bazi i brojanje pingvina na ostrvu.

Nema tuševa ni interneta, a svi spavaju u istoj sobi

U tekstu konkursa za posao napominje se kako ostrvo nipošto nije luksuzno mesto. Osim izuzetno niskih temperatura, smeštajni kapaciteti u bazi nisu veliki, pa tako svi zaposleni spavaju u istoj sobi. Nema tekuće vode, pa ni toaleti nemaju vodu, a nema ni tuševa. Zaposleni se tuširaju na brodovima koji po pravilu dolaze svakih nekoliko dana, ali se ponekad može dogoditi da ne dođu po dve nedelje.

Osim toga, ograničena je i komunikacija s spoljašnjim svetom. Nema interneta ni signala za mobilni, a pozivi preko satelitskih telefona su jako skupi. U slučaju nesreće, prevoz do najbliže bolnice bi mogao da potraje do sedam dana.

1 / 5 Foto: Printscreen/Instagram/ukantarcticheritagetrust

"Antarktik je izazovno mesto za rad, i fizički i mentalno", napomenuli su za kraj.

Bonus video:

00:32

UBIO GA DOZEROM ZA ŠEĆER PA SE OVAKO PRAVDAO: Određen pritvor osumnjičenom koji je učestvovao u tuči na Ubu

(Espreso/Index.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.