RUSIJA UVODI SANKCIJE PROTIV 287 BRITANSKIH POSLANIKA!
Ruska zastava, Foto: Profimedia

VRTOGLAVA BROJKA

RUSIJA UVODI SANKCIJE PROTIV 287 BRITANSKIH POSLANIKA!

U saopštenju se navodi da je poslanicima koji se nalaze na spisku zabranjen ulazak u Rusku Federaciju

Objavljeno:

Rusko ministarstvo spoljnih poslova objavilo je uvođenje sankcije protiv 287 članova britanskog Donjeg doma, prenosi ruska novinska agencija Interfaks.

Ministarstvo je u saopštenju navelo da je odluka o uvođenju ograničenja protiv članova britanskog parlamenta doneta kao odgovor na odluku Britanije od 11. marta da sankcioniše 386 poslanika Dume, donjeg doma ruskog parlamenta zbog njihove podrke otcepljenim ukrajinskim regionima Luganska i Donjecka, prenosi Gardijan.

U saopštenju se navodi da je poslanicima koji se nalaze na spisku zabranjen ulazak u Rusku Federaciju.

„Ova lica, kojima je sada zabranjen ulazak u Rusku Federaciju, najaktivnije su učestvovala u uspostavljanju antiruskih instrumenata sankcija u Londonu i doprinose neosnovanom raspirivanju rusofobične histerije u Velikoj Britaniji“, navodi se u saopštenju.

Ističe se da neprijateljska retorika i optužbe britanskih parlamentaraca ne samo da promovišu kurs Londona ka demonizaciji Rusije i njene međunarodne izolacije, već se koriste i za podrivanje temelja bilateralne saradnje, prenosi RIA novosti.

London
London foto: Profimedia

"Uzimajući u obzir opkladu Londona na dosledno jačanje antiruskih sankcija, nastaviće se rad na kontramerama, uključujući proširenje liste", zaključilo je Ministarstvo spoljnih poslova Rusije.

Nakon početka ruske invazije na Ukrajinu, Zapad je pojačao pritisak sankcija na Moskvu. Ruska imovina vredna oko 300 milijardi dolara je zamrznuta.

Kremlj je ove mere nazvao ekonomskim ratom kao nijedan drugi. Kako je primetio ruski predsednik Vladimir Putin, sankcije su zadale ozbiljan udarac celokupnoj globalnoj ekonomiji, a glavni cilj Zapada je da pogorša živote miliona ljudi.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.