SERIJA SNAŽNIH EKSPLOZIJA ODJEKNULA U BLIZINI TV TORNJA U HERSONU: Rusi objavili da je Ukrajina ispalila RAKETE!
Eksplozija, Foto: Printscreen/Twitter/ OSINTtechnical

eksplozija

SERIJA SNAŽNIH EKSPLOZIJA ODJEKNULA U BLIZINI TV TORNJA U HERSONU: Rusi objavili da je Ukrajina ispalila RAKETE!

Cilj demonstracija je bila pobuna protiv najavljenog referenduma za nezavisnost kojim Rusija želi na jugu Ukrajine da napravi još jednu regiju poput Luganska i Donjecka

Objavljeno:

Serija snažnih eksplozija odjeknula je noćas u blizini televizijskog tornja u centru Hersona, koji je pod kontrolom ruskih snaga.

Situaciju u Ukrajini iz časa u čas možete pratiti na našem blogu putem ovog LINKA!

Ruski mediji objavili su kako su ukrajinske snage ispalile tri rakete na grad, ali da su dva projektila oborena.

Stanovnici grada objavljuju na Twitteru fotografije i snimke na kojima se vidi eksplozija, nakon koje TV kanali više nisu bili dostupni.

Juče su u ovom gradu organizovane demonstracije, odnosno proukrajinski skup koji su ruske snage rasterale uz upotrebu suzavca i šok granata.

Cilj demonstracija je bila pobuna protiv najavljenog referenduma za nezavisnost kojim Rusija želi na jugu Ukrajine da napravi još jednu regiju poput Luganska i Donjecka.

Ukrajinske vlasti navode da je Rusija imenovala svog gradonačelnika Hersona nakon što su preuzeli i administrativni centar grada, odnosno regiona. Od početka marta oni su preuzeli ovaj grad, koji je bio prvi veći urbani centar koji su preuzeli Rusi. Od tada su u gradu često organizovane demonstracije.

Stremousov: Herson se neće vratiti pod kontrolu Ukrajine

Pitanje povratka Hersonske oblasti pod kontrolu Ukrajine je isključeno, kaže zamenik predsednika vojno-civilne administracije ovog regiona Kiril Stremousov.

- Pitanje vraćanja Hersonske oblasti u nacističku Ukrajinu ne dolazi u obzir. To je nemoguće. Hersonska oblast će se ekonomski razvijati - rekao je Stremousov, koji je dodao da Kijev više neće moći da nameće svoju, kako je rekao, ružnu politiku, usmerenu na uništavanje ljudi i njihovog identiteta.

1 / 10 Foto: Printscreen/Twitter/ OSINTtechnical

On navodi da je povratak Hersonske oblasti pod kontrolu Ukrajine isključen i dodao da se nad stanovnicima Hersonske oblasti sprovodi "ukrajinska informaciona propaganda da se navodno sprema oslobađanje Hersona", što je odbacio kao lažnu informaciju.

- Ne planiraju se nikakvi referendumi. Ukrajinski propagandisti šire lažne informacije o stvaranju Hersonske Narodne Republike kako bi zastrašili lokalno stanovništvo. Hersonska oblast će se razvijati i pretvoriti u prosperitetnu zemlju u kojoj neće biti mesta za ideologiju ukrajinskog nacizma - rekao je Stremousov.

Bonus video:

03:38

BITKA U ODESU ZAVRŠAVA SUKOB U UKRAJINI?! Stručnjak tvrdi: Rusija rasporedila podmornice SVET NIKAD BLIŽE NUKLEARNOM RATU?!

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.