BRODOVI DUHOVA IZAZVALI PANIKU U ODESI: Stanovnici ukrajinskog grada doživeli DRAMU, a evo o čemu se RADI! (VIDEO)
Deo sa snimka, Foto: Printscreen/Twitter/@KyleJGlen

LUČI GRAD

BRODOVI DUHOVA IZAZVALI PANIKU U ODESI: Stanovnici ukrajinskog grada doživeli DRAMU, a evo o čemu se RADI! (VIDEO)

Ispostavilo se da nije reč o ruskom napadu

Objavljeno:

Stanovnici ukrajinske Odese uspaničili su se 27. aprila kada su ispred svog grada ugledali nekoliko brodova. Logično, jer je ovaj lučki grad jedan od onih na listi želja ruskog predsednika Vladimira Putina, kako bi stekao potpunu kontrolu nad Crnim morem.

Situaciju u Ukrajini iz časa u čas možete pratiti na našem blogu putem ovog LINKA!

Ispostavilo se da nije reč o ruskom napadu, već o 'brodovima duhovima', napuštenim brodovima koje niko nije mogao da odvuče u luku. Jedan od ovih brodova je i tanker „Milenijum Spirit”, napušteni i oštećeni teretni brod koji danima nekontrolisano pluta u moru i nema posadu.

- Brod se nekada pojavljivao na horizontu. Oštetili su ga rasisti (izraz koji u Ukrajini znači „ruski fašisti”), a mornari su morali da beže i nema načina da se brod vrati zbog pomorskih blokada – objasnila je tamošnja brodska komanda.

Vojska je naglasila da se ruski brodovi poslednjih dana nisu približavali Odesi. Situacija na moru je, kako su rekli, potpuno pod kontrolom ukrajinskih snaga.

Drugi problem je što su morske saobraćajnice blokirane za bilo kakav civilni saobraćaj u severozapadnom delu Crnog mora. Taj deo Rusi kontrolišu pretnjom oružanim napadom. Ruski brodovi kruže oko zone potonuća krstarice Moskva i sprovode misije vazdušnog izviđanja u toj oblasti kako bi locirali potencijalne ciljeve za raketne napade.

(Espreso/Jutarnji.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.