UBIO SVOJU ŽENU I BACIO JE U SEPTIČKU JAMU ZBOG LJUBAVNICE: Farmer je to pokušao OVAKO DA PRIKRIJE, MORBIDNA PRIČA
Ozloglašeni farmer, Foto: Profimedia

sam prijavio nestanak

UBIO SVOJU ŽENU I BACIO JE U SEPTIČKU JAMU ZBOG LJUBAVNICE: Farmer je to pokušao OVAKO DA PRIKRIJE, MORBIDNA PRIČA

On je prijavio nestanak svoje supruge, ali njen trag nije pronađen sve do skoro 40 godina kasnije, rečeno je sudu

Objavljeno:

Penzionisani uzgajivač svinja optužen da je ubio svoju ženu i bacio njeno telo u septičku jamu kako bi mogao da nastavi vezu sa medicinskom sestrom te je otišao na seks sa svojom ljubavnicom nakon ubistva, saopštio je sud.

Dejvidu Venables, 89, sudi se optuženom za ubistvo Brende Venables (48) u maju 1982. godine, a zatim sakrivanje njenog tela u krugu njihove bračne kuće, farme Kuaking House, u Kempsiju, u Vusterširu.

On je prijavio nestanak svoje supruge, ali njen trag nije pronađen sve do skoro 40 godina kasnije, rečeno je sudu.

Ilustracija
Ilustracija foto: Filip Plavčić

Policija je pronašla ostatke, uključujući lobanju i donji veš, u septičkoj jami dubokoj 5 stopa i 6 inča iza bivše farme kada se ona praznila, a Venables je kasnije uhapšen.

Porotnici u krunskom sudu u Vorcesteru čuli su kako je Venables sugerisao da je serijski ubica Fred Vest, koji je živeo u susednom Glosterširu, mogao da stoji iza smrti njegove žene.

Trećeg dana suđenja za njegovo ubistvo, poroti je pročitana izjava Venablesove ljubavnice Lorraine Stiles, udate majke troje dece koja je umrla od raka pluća 2017. godine, iz 1984. godine.

Ispričala je kako je Venables otišao do njene kuće dve nedelje nakon nestanka gospođe Venables gde je izgledao „smiren“ i „sabrani“ i samo je gledao TV.

David Venables
foto: Profimedia

Gospođa Stajls, koja je bila pomoćnik za negu Venableove majke, rekla je: „Nisam mogla da razumem zašto je bio tako miran u vezi cele situacije.“

Medicinska sestra je takođe opisala kako je Venables pokušao da ima seksualni odnos sa njom iste noći, ali je ona odbila njegov napredak.

Tužilac Majkl Barouz, KC, pročitao je izjavu sudu u kojoj su izneti puni detalji njihovog 15-godišnjeg 'ukrštanja'.

Par se upoznao 1967. godine kada je tada udata gospođa Stajls, majka troje dece, negovala Venablesovu majku.

Započeli su seksualni odnos nakon što je "društveni" Venables počeo da je vozi kući, rekla je ona u svojoj izjavi - pročitanoj na sudu tužilaštvom KC Michael Burrovs.

Ilustracija
Ilustracija foto: Profimedia

Ona je rekla da je Venables posećivao "tri ili četiri noći nedeljno" i da je veza bila "prilično ozbiljna".

Ali, plašeći se da se viđa sa nekim drugim, ona je postala 'depresivna' i pokušala je sebi oduzeti život, što je dovelo do boravka u bolnici. Nekoliko nedelja kasnije, nakon što je saznala da je gospođa Venables znala za aferu, gospođa Stajls je otišla na seosku kuću „da očisti vazduh“.

„Razgovarali smo o situaciji prilično racionalno; nije bilo povišenih glasova", rekla je ona. Brenda je istakla da Dejvid nema nameru da napusti kuću ili porodicu i da moja afera nije bila jedini put - ona ​​je nagovestila druge (da se desila).'

Gospođa Stajls je nastavila karijeru medicinske sestre, misleći o Venables-u „kao o stvari prošlosti“. Ali 1973. ili 1974. stigla je kući i bila je „iznenađena kada je videla Dejvida Venablesa kako čeka u crvenom trijumfu napolju“.

„Rekao je da me traži oko tri meseca – i tu je naše udruženje ponovo počelo“, rekla je gospođa Stajls.

1981. ponovo sam počela da sumnjam u njega i da li gaji iskrena osećanja prema meni, dodala je.

Upoznala je drugog muškarca, ali je 'završila' vezu nakon što je Venables 'obećao' da će se razvesti od njegove žene.

5. maja 1982, dan nakon što je Venables prijavio nestanak svoje žene policiji, nazvao je gospođu Stajls.

„Izgledao je prilično prisebno i odjednom mi je rekao da mu je žena nestala prethodne noći i da je telefonirao da me obavesti pre nego što to pročitam u novinama“, rekla je ona.

Stajls je rekla: „Zvao je oko dve nedelje kasnije, ali nije to spomenuo. „Nisam mogao da razumem kako je bio tako miran u vezi cele epizode. Samo je sedeo i gledao TV. Počeo je da mi se pomiče i bilo je sasvim očigledno da želi da imam snošaj.'

Stajls je rekla da je odbila, ali je posle nekoliko nedelja, „kao budala“, nastavila vezu.

Njene sumnje su se ponovo pojavile kada je videla njegov automobil parkiran ispred adrese u Vusteru.

„Izašao je iz kuće u pratnji žene. Oboje su ušli u njegov auto... bilo je očigledno da je ovo druga žena za koju sam sumnjala da se viđa“, rekla je.

Kasnije je preko telefona tvrdila da mi je 'otvoreno rekao da ne vidi ništa zajedničko' sa njom.

Što se mene tiče, to je bio kraj moje 14-godišnje veze.

Iako je seksualna veza prekinuta, gospođa Stajls i Venables su nastavili da imaju kontakt praktično sve do njene smrti.

Nakon što se preselila u obližnji Droitvich, gospođa Stajls je zamolila porodicu da stavi pismo kroz Venablesova vrata otprilike 2014/15, tražeći „neku kompaniju“, čuo je sud.

Seli Vajli, najmlađa ćerka gospođe Stajls, priseća se: „Čula sam ga kako se izvinjava zbog načina na koji se ophodio prema njoj.“

Venables je posećivao „svakog petka posle toga“, sve dok nedeljama pre njene smrti nisu imali svađu „o njenom jelu“ i on „nije posetio ponovo“.

Porotnici su takođe saslušali penzionisanog policajca Zapadne Mersije, Dika Švaba, koji je otišao na seosku kuću 4. maja 1982. nakon nestanka gospođe Venables.

On je tvrdio da nam je Venables „rekao da su on i njegova supruga otišli ​​u krevet prethodne večeri i da je ona ustala negde tokom noći“.

Penzionisani oficir je rekao: 'Opisao je sebe da je u polusnu, a nakon toga je više nije video.'

Venejblsov advokat Timoti Hanam KC rekao je gospodinu Švabu da je slučaj njegovog klijenta „on vam to nije rekao“.

David Venables
foto: Profimedia

Opisujući Venablesov način na njegovom sastanku pre 40 godina, gospodin Švab je rekao: „Bilo je veoma mirno, veoma bitno“, rekao je on.

„Nije bilo nikakvih velikih znakova bilo kakvih emocija, ni krcanja ruku, to je bio samo čisto činjenični izveštaj o tome šta se dogodilo.“

Venables, koji još uvek živi u Kempsiju, je uz kauciju i negira ubistvo.

Suđenje, koje bi trebalo da traje šest nedelja, se nastavlja.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.