AJFEL "GORI", FRANCUZI SE ČEŠLJAJU? Potrebna DRAMATIČNA promena, a oni nude OVO i to uoči OLIMPIJADE!
Ajfelova kula, Foto: Profimedia

ZARĐALA!

AJFEL "GORI", FRANCUZI SE ČEŠLJAJU? Potrebna DRAMATIČNA promena, a oni nude OVO i to uoči OLIMPIJADE!

„Gvozdenu damu“, kako je lokalno poznato, sagradio je Gistav Ajfel krajem 19. veka i jedno vreme je bila najviša zgrada na svetu, sa 330 metara, sve do Krajslerove zgrade u Njujorku

Objavljeno:

Ajfelova kula je prožeta rđom i potrebna joj je drastična popravka, ali će dobiti kozmetičku farbu samo uoči Olimpijskih igara 2024. u Parizu, prema izveštajima koji su procureli.

Nekoliko poverljivih izveštaja od 2010. koje je pogledao francuski magazin Marianne upozoravaju na to da je kultni toranj u „veoma degradiranom stanju“, sa nedostacima u održavanju i stepenom štete koji se skriva od javnosti.

Umesto toga, kula prolazi kroz posao prefarbanja koji je počeo još 2018. godine, imajući na umu predstojeće Olimpijske igre 2024., ali jednostavno nije adekvatan za zadatak koji treba da se uradi, žalio se neimenovani menadžer koji radi na sajtu.

Vrlo je jednostavno, da je Gustav Ajfel posetio mesto, onesvestio bi se. Malo je verovatno da će pasti sutra ujutru, ali je istina da uopšte nije dobro.'

Sto trideset tri godine nakon izgradnje, 'na nekim mestima je rđa pobedila i izjeda gvožđe spomenika kao termiti na drvetu.'

A francuski insajderi sada brinu da je njihova vodeća znamenitost, podignuta 1889. i jedna od najposećenijih turističkih atrakcija na svetu sa 6 miliona posetilaca svake godine, u opasnosti da pretrpi nesreću sličnih onoj koja je zadesila Notr Dam u 2019, kada se krov zapalio i gorio 15 sati.

„U hitnim slučajevima, na nekim mestima se običan sloj boje samo nanese na postojeće slojeve, koji se ljušte i ne drže“, upozorio je drugi anonimni stručnjak.

Trenutno farbanje košta francuske držače torbica 51 milion funti i to je 20. put da je kula prefarbana u svoje 133 godine.

Oko 30 odsto spomenika je trebalo da bude skinuto i naneta dva nova sloja, ali kašnjenja izazvana pandemijom kovida i prisustvom olova u staroj boji znači da će sada biti samo 5 odsto konstrukcije. tretirani.

Toranj nadgleda komercijalna kompanija Societe d'Exploitation de la Tour Eiffel (SETE), koja ne želi da zatvori toranj na vreme potrebno za održavanje zbog gubitka prihoda od turista koji bi to doneo, rekla je Marijana.

„Gvozdenu damu“, kako je lokalno poznato, sagradio je Gistav Ajfel krajem 19. veka i jedno vreme je bila najviša zgrada na svetu, sa 330 metara, sve do Krajslerove zgrade u Njujorku. Grad je završen 1930.

1 / 7 Foto: Profimedia

Ne zadovoljavajući se time da ga nadmaše Krajsler i njegovi američki proizvođači, antena za emitovanje je pričvršćena na vrh Ajfelove kule, čineći je višom od zgrade Krajslera za 17 stopa (5,2 metra).

Bonus video:

17:14

ZA MALOG ALEKSANDRA IZ PEĆI NIJE BILO MESTO U INKUBATORU Detetu se vremenom javili problemi, ALI VESIĆ SMISLIO PLAN ZA POMOĆ

(Espreso/Daily Mail)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.