OSUĐEN BIVŠI KAŠOGIJEV ADVOKAT! Ovoliko će provesti IZA rešetaka
Ilustracija, Foto: EPA/ERDEM SAHIN

strašno!

OSUĐEN BIVŠI KAŠOGIJEV ADVOKAT! Ovoliko će provesti IZA rešetaka

DAVN je saopštio da je Gafor bio na putu ka Istanbulu kako bi prisustvovao porodičnom venčanju i da su ga uhapsili na međunarodnom aerodromu u Dubaiju

Objavljeno: 17:42h

Ujedinjeni Arapski Emirati osudili su na tri godine zatvora, zbog optužbi za pranje novca i utaja poreza američkog državljanina Asima Gafora, bivšeg advokata saudijskog novinara Džamala Kašogija, koji je ubijen u konzulatu Saudijske Arabije u Istanbulu 2018.

Sud za pranje novca u Abu Dabiju takođe je naložio da Gafor plati kaznu od 816.748 dolara, a osuda je doneta u njegovom odsustvu, izvestila je u subotu uveče državna novinska agencija UAE, VAM. Gafor će biti deportovan u SAD nakon što odsluži kaznu.

Ujedinjeni Arapski Emirati su hapšenje Gafora predstavili kao koordinisan potez sa SAD u „borbi protiv transnacionalnih zločina“.

Emiratski državni mediji navode da su američke vlasti zatražile pomoć UAE u istrazi o Gaforovoj navodnoj utaji poreza i sumnjivim transferima novca u Emiratima. Predsednik zalivske države Šeik Muhamed Bin Zajed Al Nahjan objavio je zatvorsku kaznu dan nakon što je vašingtonska organizacija za zaštitu ljudskih prava Demokratija za arapski svet sada (DAVN) zatražila Gaforovo hapšenje.

1 / 4 Foto: Profimedia

DAVN je saopštio da je Gafor bio na putu ka Istanbulu kako bi prisustvovao porodičnom venčanju i da su ga uhapsili na međunarodnom aerodromu u Dubaiju.

Bonus video:

05:33

BRZE VESTI 17.07.2022. 14.55

(Espreso/Pobjeda)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.