TRAMP ĆE PRIZNATI NOVU DRŽAVU NA GRANICI SA SRBIJOM, piše Vašington post
Foto: Reuters

da li je ovo istina

TRAMP ĆE PRIZNATI NOVU DRŽAVU NA GRANICI SA SRBIJOM, piše Vašington post

- Dolazak na vlast Donalda Trampa otvara nova vrata - rekao je Vit Jedlička, predsednik "Liberlanda"
Objavljeno: 11:54h

Vit Jedlička, osnivač "države" Liberland, koja se nalazi na granici Srbije i Hrvatske, smatra da će Donald Tramp priznati njegovu državu, koju zasad niko nije priznao, piše Vašington post. Podsetimo, Liberland je prostor od 7 kvadratnih kilometara na granici Srbije i Hrvatske, za koji nikad nije utvrđeno kojoj državi pripada. Jedlička se dosetio, pa je ovaj prostor "prisvojio" i proglasio za nezavisnu državu.

- Dolazak na vlast Donalda Trampa otvara nova vrata - rekao je Jedlička na zabavi u čast inauguracije novog predsednika SAD. Jedlička je, inače, prisustvovao inauguraciji.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Inače, razlog zbog kojeg ni Srbija ni Hrvatska neće da polože pravo na "Liberland" leži u razlici između starih granica i današnjeg toka Dunava, zbog čega bi oni koji bi prisvojili ovih 7 kilometara ostali bez veće teritorije na granici.

foto: AP

Liberland, da podsetimo, ima zastavu, ustav, himnu i moto - "Živi i pusti druge da žive". Za državljanstvo se dosad prijavilo oko 100.000 ljudi.

Amerikanac Tomas Vols, koji je "ministar spoljnih poslova Liberlanda", hvali sa da je Trampov komšija, i da ima veoma dobre odnose sa predsednikom SAD. Jedlička, inače, javno priča da "zna ljude koji dobro znaju Trampa", i nada se da će mu ova veza pomoći pri dobijanju statusa suverene države.

BONUS VIDEO: Espreso intervju: Miša Vacić

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.