KRALJICA ELIZABETA JE BILA POČASNA GRAĐANKA BEOGRADA: Bila u društvu TITA i JOVANKE, a ovo je njen GOVOR! (FOTO)
Kraljica Elizabeta II i Josip Broz Tito, Foto: Profimedia

titula

KRALJICA ELIZABETA JE BILA POČASNA GRAĐANKA BEOGRADA: Bila u društvu TITA i JOVANKE, a ovo je njen GOVOR! (FOTO)

Moje zadovoljstvo što primam ovaj dar je utoliko veće što sam uverena da je to znak poštovanja koje gajite prema narodu moje zemlje

Objavljeno:

Kraljica Elizabeta II i princ Filip su davne 1972. godine bili su gosti Josipa Broza Tita i njegove supruge Jovanke Broz.

Kraljica Elizabeta II preminula je juče u Škotskoj u 96. godini, a mnogi iz Srbije su tim povodom podelili na mrežama njene fotografije iz posete SFRJ, davne 1972.

Dobrica Veselinović podsetio je na govor engleske kraljice prilikom proglašenja za počasnog građanina grada beograda, 17. oktobra 1972.

"Moje zadovoljstvo što primam ovaj dar je utoliko veće što sam uverena da je to znak poštovanja koje gajite prema narodu moje zemlje. Njemu su poznate surove i opasne teškoće rata i sa simpatijama se divi nesalomljivom duhu vaših građana. Opasnosti i teškoće koje smo podnosili zajedno u prošlosti su, srećom, prošle, ali postoje drugi problemi koji su nam zajednički", rekla je kraljica Elizabeta tom prilikom.

Pročitajte ceo govor:

Bonus video:

01:01

MEDOJEVIĆ OZBILJNO OPTUŽUJE: Milov klan pokušao da prošvercuje 26 TONA KOKAINA U SAD! Svi još pamtimo čuvenu zaplenu u Filadelfiji

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.