Zaštita od terorista ili OTIMANJE TERITORIJE? Turska podiže ZID na granici sa SIRIJOM! (VIDEO)
Foto: Printscreen/YouTube/Sputnik

ograđivanje

Zaštita od terorista ili OTIMANJE TERITORIJE? Turska podiže ZID na granici sa SIRIJOM! (VIDEO)

Turska je često menjala svoj stav prema Asadu, ali je trenutni stav ove zemlje je da predsednik Sirije treba da ostane na tom položaju, ali se zid mora podići kao vrsta predostrožnosti i zaštite od terorista
Objavljeno: 23:09h

Turska je započela izgradnju betonskog zida sa bodljikavom žicom na vrhu, da bi sprečila upade terorista iz Sirije. Reporter Sputnika bio je svedok početka izgradnje.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Prvi deo konstrukcije podignut je u gradu Kesab, zapadno od provincije Idlib, a visina zida je tri metra, ne računajući bodljikavu žicu na vrhu.

Turska je često menjala svoj stav prema Asadu, ali je trenutni stav ove zemlje je da predsednik Sirije treba da ostane na tom položaju, ali se zid mora podići kao vrsta predostrožnosti i zaštite od terorista.

Sirijske vlasti nisu uopšte oduševljene ovim potezom uzevši u obzir da Turska nije odredila tačnu dužinu demarkacione zone. Zato se pitaju da li je Turska uzela malo sirijske zemlje, "na prevaru".

Od početka rata u Siriji, preko granice sa Turskom, koja je duga preko 800 kilometara prešao je veliki broj terorista i oružja.

Pogledajte ekskluzivni video, koji su snimili novinari Sputnika:

BONUS VIDEO: RUSIJA I TURSKA SU BILE NA IVICI RATA: Svet je strahovao od novog oružanog sukoba

(Espreso.co.rs/sputniknews.com)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.