DONALD TUSK: Trampova Amerika predstavlja pretnju EVROPI!
Foto: AP/Olivia Harris

ISTORIJSKE PROMENE

DONALD TUSK: Trampova Amerika predstavlja pretnju EVROPI!

On je rekao da Amerika na čelu sa Donaldom Trampom, predstavlja jednu od spoljnih pretnji Evropskoj uniji, zajedno sa Kinom, Rusijom i radikalnim islamizmom
Objavljeno: 13:56h

Predsednika Evropskog saveta Donald Tusk, dao je prilično intersentnu izjavu u kojoj je sadržao svoje mišljenje o dolasku na vlast Donalda Trampa, kao i odnosima između SAD-a i Evrope.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

On je rekao da Amerika na čelu sa Donaldom Trampom, predstavlja jednu od spoljnih pretnji Evropskoj uniji, zajedno sa Kinom, Rusijom i radikalnim islamizmom.

Viši zvaničnik EU dodao je da Unija mora preduzme "značajne korake" da bi se izbeglo uništenje. Tusk je rekao da ukoliko se to ne desi, odvojene zemlje će postati zavisne od SAD, Kine i Rusije.

Pored toga, istakao je da Evropska unija može da iskoristi Trampovu trgovinsku strategiju kako bi povećala evropske ekonomske veze širom sveta,

Tusk smatra da se Evropa suočava sa pretnjom bez presedana još od potpisivanja sporazuma 1957. godine koji je stvorio Evropsku ekonomsku zajednicu.

foto: AP

- Prvi put u našoj istoriji, u rastućem multipolarnom spoljašnjem svetu, sve više je onih koji su antievropski ili evroskeptici u najboljem slučaju. Promena u Vašingtonu stavlja Evropsku uniju u veoma tešku situaciju, jer sa novom administracijom oni dovode u pitanje 70 godina spoljne politike SAD - naveo je u pismu.

Svo je gledište je izneo u Talinu gde se sastaje sa predstavnicima tri baltičke zemlje, a glavna tema je pismo koje je uputio evropskim liderima.

Bonus video: TRAMPOVA CRNA LISTA: Stanovnici ovih 7 zemalja više NE SMEJU da uđu u Ameriku!

(Espreso.co.rs / RT)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.