Predgrađe Pariza gorelo zbog brutalnosti policije, optuženi su za silovanje mladog crnca! (FOTO) (VIDEO)
Foto: Printscreen/Youtube/Ruptly TV

NASILJE NA ULICAMA

Predgrađe Pariza gorelo zbog brutalnosti policije, optuženi su za silovanje mladog crnca! (FOTO) (VIDEO)

Demonstranti su zapalili nekoliko automobila, lomili izloge na prodavnicama, a eskalaciju sukoba je sprečila jedinica policije za razbijanje demonstracija
Objavljeno: 12:51h

U pariskom predgrađu Sen Deni su održani žestoki protesti, koji su rezultovali i nasiljem na ulicama, zbog policijske brutalnosti.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Protest je organizovan pošto se proširila informacija da su pripadnici policije silovali pendrekom 22-godišnjeg Afroamerikanca.

U RUMUNIJI DVA PROTESTA I OPŠTI HAOS: Jedni traže ostavku premijera, drugi predsednika! (FOTO)

Demonstranti su zapalili nekoliko automobila, lomili izloge na prodavnicama, a eskalaciju sukoba je sprečila jedinica policije za razbijanje demonstracija.

Ranije u ponedjeljak, gomila demonstranata marširala je iz žrtvine kuće do policijske stanice, pevajućo Marseljezu i uzvikijući slogane protiv policijske brutalnosti.

Teo je odveden na lečenje u bolnicu, gde je došao sa krvarenjem i konstatovana mu je nesposobnost za rad od najmanje 60 dana.

Podsetimo, mladić identifikovan kao Teo je navodno silovan, pošto su mu policajci na ulici tražili ličnu kartu na uvid.

On tvrdi da je u više navrata ponižavan nakon napada, primoran da sedi u policijskom automobilu, a zatim i u policijskoj stanici, uprkos akutnom bolu, pre nego što je službenik u stanici shvatio ozbiljnost njegove povrede.

Protiv četvorice policajaca potignuta je optužnica za napad, dok se jedan tereti i za silovanje. Svi su negirali optužbe.

(Espreso.co.rs / B92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.