MAJKA DRŽALA ĆERKU U LANCIMA 20 GODINA: Motiv je STRAŠAN, evo zašto je se plašila (FOTO)
Kuća, Foto: Stefan Kojić

zatočeništvo

MAJKA DRŽALA ĆERKU U LANCIMA 20 GODINA: Motiv je STRAŠAN, evo zašto je se plašila (FOTO)

Policija je spasila žena iz improvizovane tamnice i uhapsila njenu majku

Objavljeno: 21:03h

Žena iz Brazila spašena je iz zatočeništva nakon što ju je policija pronašla okovanu u iza rešetaka u kući njene majke. u kojoj je 20 godina.

Rosinalva da Silva (39) pronađena je 9. februara u improvizovanoj zatvorskoj ćeliji u Espirito Santu, sa rukama i nogamau lancima. Kako prenose lokalni mediji u toj sobi je provela poslednjih 20 godina.

Policija je morala da razvali metalne rešetke kako bi došla do žene u mračnoj, prljavoj prostoriji sa malim prozorčićem. Rosinalva je bila dehidrirana i gladna kada su je pronašli, a sa imanja su je izveli držeći lanac kojim je bila okovana.

Odmah je odvezena u lokalnu ambulantu, ali je kasnije prebačena u veću regionalnu bolnicu, gde je na lečenju zbog teške neuhranjenosti.

Takođe su izvršeni drugi pregledi kako bi se utvrdilo da li je pretrpela još neke posledice dugotrajnog zatočeništva i maltretiranja. Lekare posebno brine dugoročna šteta koju je višegodišnja tortura i izgladnjivanje mogla da ostavi na njenom telu.

Šef lokalne policije Karlos Braga otkrio je da je Rosinalvina majka, koja nije imenovana, očigledno bila u alkoholisanom stanju kada su policajci upali u kuću i uhapsili je. U vezi sa zločinom uhapšen je i jedan muškarac, čiji identitet i povezanost sa žrtvom nisu otkriveni.

Smatra se da je majka ćerku držala zaključanu u svom domu nakon što je ova izgubila dvoje dece, zbog čega je mentalno obolela. Policija kaže da je Rosinalva počela da ima psihičke probleme sa nasilnim epizodama, što je navelo njenu majku da veruje da je “jedini način da je kontroliše zatvaranje u mračnu sobu”.

Istraga je u toku, a vlasti istražuju da li su i druge osobe umešane.

(Espreso / Objektiv / Daily star)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.