SUZAN VOJCICKI SE POVLAČI SA FUNKCIJE: Jutjub dobija novog ŠEFA, poznato i KO JE U PITANJU
Suzan Vojcicki, Foto: Fabrice COFFRINI / AFP / Profimedia

ODLUČENO

SUZAN VOJCICKI SE POVLAČI SA FUNKCIJE: Jutjub dobija novog ŠEFA, poznato i KO JE U PITANJU

Vojcicki će ostati upamćena i kao jedna od osnivača kompanije Gugl

Objavljeno:

Suzan Vojcicki, dugogodišnja direktorka Gugla koja je imala jednu od ključnih uloga u stvaranju kompanije, objavila je da se povlači sa funkcije izvršne direktorke Jutjub-a, nakon što je proteklih devet godina provela na toj poziciji, prenela je danas agencija AP.

U mejlu upućenom zaposlenima Jutjuba, Vojcicki je navela da se povlači sa mesta izvršne direktorka kako bi "započela novo poglavlje sa fokusom na porodicu, zdravlje i lične projekte koji je zanimaju". Ona nije iznela detalje o tome kakvi su joj planovi.

Na poziciji izvršnog direktora naslediće je Nil Mohan, dugogodišnji bliski saradnik.

Suzan Vojcicki
foto: Fabrice COFFRINI / AFP / Profimedia

Iako je postala jedna od najuglednijih žena rukovodilaca u tehnološkoj industriji u kojoj dominiraju muškarci, Vojcicki će ostati upamćena i kao jedna od osnivača kompanije Gugl.

Suosnivačima Gugla Lariju Pejdžu i Sergeju Brinu Vojcicki je iznajmila garažu svog Menlo Parka u Kaliforniji za 1.700 dolara mesečno. Pejdž i Brin, koji su tada imali po 25 godina nastavili su da usavršavaju svoj pretraživač u njenoj garaži pet meseci pre nego što su Gugl premestili u formalniju kancelariju, a kasnije su ubedili svog bivšeg stanodavca da dođe da radi u njihovoj kompaniji.

Suzan Vojcicki
foto: Fabrice COFFRINI / AFP / Profimedia

Gugl je 2006. godine kupio njenu kuću, kao spomenik korenima kompanije čija je vrednost procenjena na 1,2 triliona dolara.

(Espreso/Telegraf biznis/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.