NASTAVLJA SE POTRAGA ZA TRAGOVIMA ŽIVOTA NA MARSU: NASA objasnila SNIMAK od kog ćete se NAJEŽITI! (VIDEO)
Rover na Marsu, Foto: Profimedia

NEVEROVATNO!

NASTAVLJA SE POTRAGA ZA TRAGOVIMA ŽIVOTA NA MARSU: NASA objasnila SNIMAK od kog ćete se NAJEŽITI! (VIDEO)

Postoji nekoliko načina na koje misija pomaže da se otvori put za buduće ekspedicije na Mars

Objavljeno:

Mars 2020 Rover će tražiti znakove drevnog mikrobnog života, što će unaprediti NASA-inu potragu za istraživanjem naseljivosti Marsa u prošlosti.

Rover ima bušilicu za prikupljanje uzoraka jezgra marsovskih stena i tla koje skladišti u zapečaćene cevi da bi ih pokupila buduća misija koja bi ih vratila na Zemlju radi detaljne analize.

Traganje za drevnim životom, prikupljanje kamenja i tla

Postoji nekoliko načina na koje misija pomaže da se otvori put za buduće ekspedicije na Mars i demonstrira tehnologije koje se mogu koristiti u tim poduhvatima.

To uključuje testiranje metode za proizvodnju kiseonika iz atmosfere Marsa, identifikaciju drugih resursa (kao što je podzemna voda), poboljšanje tehnika sletanja i karakterizaciju vremena, prašine i drugih potencijalnih uslova životne sredine koji bi mogli da utiču na buduće astronaute koji žive i rade na Marsu, piše na sajtu mars.nasa.gov.

Zvanična stranica ovog Rovera na Tviteru podelila je snimak uz sledeći opis:

"Odlazak na nova mesta. Proteklih nedelju dana, #MarsHelicopter i ja smo se penjali na severozapad prema zanimljivim drevnim rečnim naslagama u blizini kratera ispunjenog dinama", navodi se u objavi.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.